wie schreef de verhalen van dik trom

Dik Trom is een serie Nederlandse kinderboeken van Cornelis Johannes Kievit. Deze serie wordt beschouwd als een klassieker van de Nederlandse kinderliteratuur. Kievit schreef het eerste boek in de serie “Dick Trom” in 1891. Het boek was meteen een succes en bracht een vervolg voort. Kieviet heeft nog vier boeken geschreven in de Dik Trom-reeks.

Kievit was een productief schrijver en vertaler. Naast de boeken van Dick Trum heeft hij meer dan vijftig andere boeken geschreven, boekvertalingen niet meegerekend. Kievit heeft onder meer Gulliver’s Travels in het Nederlands vertaald. Rond 1899 vroeg een uitgever hem om enkele Amerikaanse verhalen in het Nederlands te vertalen.

Table of Contents

Dick Trom door Cornelis Johannes Kievit

Dick Trom is de held van een reeks Nederlandse kinderboeken geschreven door Cornelis Johannes Kievet (Nederland). Dick Trom is een jonge jongen die in een klein dorpje in Nederland woont. Hij staat bekend om zijn avontuurlijke geest en liefde voor zijn dorpsgenoten. De auteur van de boeken, Cornelis Johannes Kievit, werd geboren op 3 maart 1858 en stierf op 12 augustus 1931. In 1891 publiceerde Klotmann Auet Leven van Dyck Trom. Het boek werd in het Engels vertaald door Paula Josephson en uitgegeven door de JB Lippincott Company in 1893.

De Elf Friese Steden van Cornelis Johannes Kievit

Cornelis Johannes Kievit werd geboren op 11 december 1872 in Verlingsbeek, Nederland. Zijn vader was Gerhardus Leendert Kroll (1834 – 1924) en zijn moeder was Anna Wicherdyna (1893) en Johann Bot (1894). In 1888 verklaarde hij te wonen aan de 2b v/d Taxtraat in Rotterdam. Peter Jeltje trouwde op 11 juli 1900 in Amsterdam met Ida. Ze kregen samen vier kinderen: Peter (1888), Ida Jeltje (1889), Anna Wicherdyna (1893) en Johann Bot (1894).

Cornelis Johannes Kievet was een Nederlandse schrijver die schreef over de Friese Elfstedentocht. Deze excursie is traditioneel Fries en kan alleen worden georganiseerd tijdens strenge winters, wanneer het ijs dik genoeg is om het te dragen. Elfstedentocht

Dick Trum en zijn kornuiten door Cornelis Johannes Kievit

Dick Trum is een lief, hartverwarmend personage dat al generaties lang lezers verrukt. Hij en zijn maatjes genieten van allerlei avonturen en avonturen, maar uiteindelijk komen ze er altijd als beste uit. De illustraties van Kieviet brengen de personages en hun wereld tot leven, wat deze boekenreeks tot een tijdloze klassieker maakt.

Dick Trom in Friesland door Cornelis Johannes Kievit

Cornelis Johannes Kievet was een Nederlandse leraar en auteur, vooral bekend door zijn creatie van het personage Dick Trom. Dick Trom is een jonge jongen die in het fictieve dorp Ettersheim in het noorden van Nederland woont. De boeken volgen de avonturen van Dick en zijn vrienden terwijl ze hun wereld verkennen en allerlei kattenkwaad uithalen. De boeken spelen zich af in de late 19e eeuw en staan ​​vol met historische details en beschrijvingen. Het is ook erg grappig en erg populair bij lezers van alle leeftijden.

Leave a Reply