wie is sinds 2018 premier van spanje

Sinds 2018 is Pedro Sánchez Pérez Castellón premier van Spanje. Sánchez, een Spaanse PSOE-politicus, is sinds 2017 ook algemeen secretaris van de PSOE. In 2018 werd hij hoofd van de Spaanse regering nadat hij zijn politieke rivaal Mariano Rajoy met een motie van wantrouwen had afgezet. Als premier voerde Sánchez beleid gericht op verbetering van de economie en digitalisering.

Table of Contents

Wie is de premier van het land?

De premier van Spanje is Pedro Sánchez Pérez Castellón. Hij is in functie sinds juni 2018. Daarvoor was hij secretaris-generaal van de PSOE. Hij is een progressieve politicus die de afzetting van de gouverneur, Mariano Rajoy, uit zijn ambt heeft georkestreerd. Onder zijn leiding kreeg de Socialistische Arbeiderspartij (PSOE) de controle over de regering terug.

Hoe heet de koning van Spanje?

Spanje heeft een nieuwe premier sinds 2018, toen Pedro Sanchez van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij aantrad. Sindsdien heeft hij hard gewerkt om het land en zijn betrekkingen met andere landen te verbeteren. Een van zijn meest recente wapenfeiten was het succesvol onderhandelen over een motie van wantrouwen in de regering, die leidde tot zijn benoeming tot premier. Sinds 2017 is hij ook secretaris-generaal van de Spaanse Socialistische Partij. Koning Felipe VI is ingezworen als de nieuwe koning van Spanje nadat de voormalige koning Juan Carlos I in 2014 aftrad.

Wie was de premier van Spanje van 1982 tot 1996?

Pedro Sanchez van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij is sinds 2018 premier van Spanje. Daarvoor, van 1982 tot 1996, was Jose Maria Aznar premier.

Wie is de premier van België?

Pedro Sánchez Pérez Castellón is sinds 2018 premier van Spanje. Hij is een Spaanse politicus en lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE). Voordat hij premier werd, was hij van 2014 tot 2018 secretaris-generaal van de PSOE. Sanchez is sinds 2015 ook parlementslid (MP).

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez is sinds 2018 premier van Spanje. Hij is lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij en bekleedt sinds 2014 verschillende functies binnen de partij. In juni 2018 werd hij beëdigd als premier nadat hij zijn politieke rivaal Mariano had afgezet. Rajoy. Pedro Sanchez is een hooggekwalificeerd persoon met een doctoraat in economie en uitgebreide ervaring in de Spaanse politiek. Hij zet zich in voor het verbeteren van de levens van Spanjaarden en heeft tijdens zijn ambtsperiode als premier al veel hervormingen doorgevoerd. Ik denk dat Pedro Sanchez de beste persoon is voor de job en ik dring er bij u op aan hem te steunen in zijn inspanningen om van Spanje een betere plek voor iedereen te maken.

Leave a Reply