welke zoetwatervis steekt de getande onderkaak naar voren

De payara-vis, ook wel de dracula-vis genoemd, is een tandvis in de lijst van zoetwatervissen die uit de getande onderkaak steekt. De payara-vis is een vleesetende vis met rijen lange hoektanden die indrukwekkend uit zowel de boven- als onderkaak steken. Gemiddeld is een payara-vis ongeveer 60 cm lang; Van sommige is echter bekend dat ze 4 voet lang worden. Payara-vissen zijn tropische en subtropische zoetwatervissen afkomstig uit Brazilië.

Table of Contents

Speer

Snoek is een zoetwatervis die uit een gekartelde onderkaak steekt. Het is een benige vis afkomstig uit Noord-Amerika. De algemene naam van de snoek is moddervis, moddersnoek, hondshaai, grindel, grenelle, moeraskat of landsnoek. Het heeft een lang lichaam met een afgeplatte kop en een onderkaak die aanzienlijk naar voren uitsteekt. Dit komt door het feit dat de snoek grote tanden heeft, waarmee hij zijn prooi grijpt.

De gespierde

De muskellunge is een zoetwatervis die bekend staat om zijn gekartelde onderkaken. Deze vis komt oorspronkelijk uit de grote rivieren en meren van het zuiden van de Verenigde Staten. De muskellunge is een opportunistisch roofdier dat zich voornamelijk voedt met andere vissen. Deze vis heeft aan beide kanten veel scherpe tanden die uit de buitenste kaaklijn steken. De muskellunge is een populair doelwit voor jagers vanwege zijn grote omvang en wreedheid.

becquerel

De snoek is een zoetwatervis die uit zijn gekartelde onderkaak steekt. Het is een populaire aquariumvis en staat bekend om zijn sterke tanden en langgerekte lichaam. Pickerel is een zeldzame en gedegradeerde vis in South Dakota en erg moeilijk te vinden in het wild.

Laurier

De krokodillengeep is een getande, gepantserde leviathan uit zuidelijke meren en rivieren. De grootte is indrukwekkend – soms meer dan 8 voet lang en weegt meer dan 300 pond. Maar de bek van de krokodil is echt angstaanjagend. Deze zoetwatervis heeft een gekartelde onderkaak die achter de bovenkaak uitsteekt, waardoor hij er dreigend uitziet. Het dieet van de krokodil bestaat voornamelijk uit andere vissen, die hij vangt met zijn scherpe tanden en krachtige kaken. Maar de krokodillengeep is niet alleen een woest roofdier, hij is ook een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Deze ogenschijnlijk prehistorische vissen helpen populaties van andere vissen onder controle te houden, wat de algehele gezondheid van het ecosysteem ten goede komt.

Leave a Reply