welke zangeres kreeg in 1994 de edison en de gouden notenkraker

In 1958 bracht Bill Holman zijn album The Nutcracker uit en het werd meteen een hit. Het album bevatte het nummer “Passion” van Sergey Rachmaninoff en gedirigeerd door André Previn. The Nutcracker was een enorme hit en won in 1994 een Edison Award en een Golden Nutcracker Award.

Table of Contents

Celine Dion

Celine Dion is een Canadese zangeres die in 1994 de Edison en de Gouden Notenkraker Award ontving. Ze staat bekend om haar krachtige en technisch bekwame zang. Van haar album, The Colour of My Love, zijn wereldwijd meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht. Dion heeft vijf Grammy Awards en vele andere prijzen gewonnen. Ze is een van de best verkopende artiesten aller tijden met een albumverkoop van meer dan 200 miljoen exemplaren wereldwijd.

Barbra Streisand

Cecilia Brewer (VS) en Bill Hayes (New York City) waren de eerste vrouwelijke strips die bekende namen verdienden in de Verenigde Staten. Beiden waren invloedrijk in de ontwikkeling van de vrouwenkomedie en hun werk is nog steeds relevant. In 1994 werden ze onderscheiden met respectievelijk de Edison en de Gouden Notenkraker Barbra Streisand.

Whitney Houston

Het overlijden van Whitney Houston in 2012 was een enorm verlies voor de muziekindustrie. De stem van de wereldberoemde zangeres was ongeëvenaard en ze was een geweldige artiest. Ze was ook een vijfvoudig Grammy Award-winnaar, de ontvanger van de 1994 Edison en Golden Nutcracker Whitney Houston Award.

Maria Carey

Mariah Carey is een beroemde zangeres en songwriter. Ze heeft verschillende hits gehad, waaronder ‘All I Want for Christmas Is You’. Ze is ook een succesvolle zakenvrouw. In 1994 ontving ze de Edison en de Gouden Notenkraker-medaille van de Paris International Dance Competition.

Leave a Reply