Welke landen zijn geschikt voor een vakantie met hond?

Welke landen zijn geschikt om met een hond op vakantie te gaan? Ik kan me voorstellen dat je vanwege de hitte of (wandel)gebieden niet naar elk land kunt met je huisdier. KarinH, er zijn 196 onafhankelijke landen in de wereld. Een lijst maken van in aanmerking komende en ongeschikte landen is prima werk! Ik raad je dan ook aan om gewoon niet weg te kijken van je vakantie met je hond, bijvoorbeeld in België, Duitsland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk. Deze landen zijn qua klimaat en andere omstandigheden vergelijkbaar met Nederland en als er problemen zijn, kun je relatief gemakkelijk terug naar huis. Ik raad je aan om vooraf na te gaan welke verplichtingen je in het land hebt als je daar met je huisdier op vakantie wilt gaan. KarinH, Nederland is ook zeer geschikt voor een vakantie met hond, maar misschien is dit je al duidelijk. Ik ben het met Antoon eens. U doet geen diensten aan uw hond tijdens de (verre/verre) reis. Afhankelijk van de tijd van het jaar is een aantal landen meer of minder gunstig. Ga in de zomer niet naar het zuiden vanwege de hitte. Als je hond toch niet van de zon houdt, is Denemarken ook geen geschikt land omdat er relatief weinig bossen zijn met dikke schaduw. In het najaar moet je in een aantal landen/regio’s rekening houden met de jacht. Terwijl u in het voorjaar en de zomer uw hond kunt uitlaten, is dit tijdens het jachtseizoen ineens geen goed idee. Bedankt, @tinus1969, voor de steun, bedankt, @Inekez1, voor het vervolg! Denemarken

In Denemarken vind je niet alleen geweldige stranden, maar ook talloze comfortabele vakantiehuizen voor gezinnen en hun harige vrienden. Bij minimaal 44% van de beschikbare accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Dit is het hoogste percentage in Europa.

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn huisdieren toegestaan ​​in 35% van de vakantiehuizen. Daarom staat dit land op de tweede plaats van de landen die vooral geschikt zijn voor gezinsvakanties met honden.

Finland

Ook in Finland worden honden op veel plaatsen met open armen ontvangen. Net als in Oostenrijk is 35% van de Mökki’s, zoals vakantiehuizen in Finland worden genoemd, gericht op harige vrienden. Noord-Karelië staat bovenaan de lijst van hondvriendelijke gebieden met tot wel 55%.

Brittannië

Honden worden hier als echte leden van de familie beschouwd, het is geen toeval dat leden van de Britse koninklijke familie hondenliefhebbers zijn. Als gevolg hiervan staat 34% van de Britse eigenaren honden toe in hun accommodatie.

Kroatië

Niet alleen Kroatische Dalmatiërs zwerven hier over de zee. Zoals elke andere race kan genieten in de heldere Middellandse Zee.

Duitsland

In onze oosterburen is 30% van de vakantieverblijven hondvriendelijk. Met 58% van de vakantiehuizen die harige vrienden verwelkomen, kunnen hondenbezitters de grootste show in de Eifelregio Bitburg-Prüm in Rijnland-Palts vinden.

Huisdieren meenemen op reis buiten de Europese Unie is ingewikkelder. U kunt het beste contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming ((Opent in een nieuw venster)). Deze ambassade kan bepalen aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de dieren mee te nemen op reis. Quarantaine is soms nog steeds op zijn plaats.

bronnen:

  • https://www.libelle.nl/actueel/dit-zijn-de…

Afgezien van het feit dat Dragonfly de geschiktheid van honden in een vakantieland alleen lijkt te meten aan het percentage accommodaties waar honden zijn toegestaan. Meestal is één accommodatie voldoende, maar deze moet goed bereikbaar zijn en zich in een geschikt wandelgebied bevinden. Dan het VK op nummer 4….je doet een paar honden een plezier op de reis daarheen.

Leave a Reply