welke anatoli was 15 jaar lang wereldkampioen schaken

Anatoly Karpov was 15 jaar lang wereldkampioen schaken. Hij was de officiële wereldkampioen van 1975 tot 1985 en de FIDE-wereldkampioen van 1993 tot 1999. Hij was de twaalfde wereldkampioen schaken en de jongste persoon die de titel op zijn 33ste had. In die vijftien jaar hebben zes verschillende spelers claimde de titel van wereldkampioen. Anatoly Karpov was een Russische pionier die wereldkampioen was van 1975 tot 1985 en FIDE-wereldkampioen van 1993 tot 1999.

Table of Contents

Het vroege leven en opkomst tot bekendheid

Ella Jean Fitzgerald werd geboren in Newport News, Virginia, op 25 april 1917. Haar vader, William, en haar moeder, Tempe, gingen kort na haar geboorte uit elkaar. Ondanks dat hij opgroeide in een eenoudergezin, begon Fitzgerald al snel interesse in muziek te tonen. Ze evolueerde snel van rollen in kindertheater naar haar professionele debuut op 17-jarige leeftijd. Het was duidelijk dat Fitzgerald razendsnel beroemd werd. Haar natuurlijke talent en harde werk loonden en ze werd al snel een van de meest populaire muzikanten van haar tijd. Met haar pionierswerk in het jazzgenre maakte Fitzgerald de weg vrij voor toekomstige generaties artiesten.

Wereldkampioen schaken (1972-1985)

Anatoly Karpov was tien jaar wereldkampioen schaken, van 1975 tot 1985. Hij won de titel toen de Amerikaanse grootmeester Bobby Fischer weigerde zijn titel te verdedigen in een partij tegen Karpov. Karpov is een van de centrale genieën in de schaakgeschiedenis. Hoewel hij geen wereldkampioen meer is, wordt hij nog steeds beschouwd als een van de beste spelers ter wereld.

Volgende jaren en pensionering

Anatoly Karpov is een Russische grootmeester die wereldkampioen was van 1975 tot 1985 en FIDE-wereldkampioen van 1993 tot 1999. Hij verdedigde de titel van wereldkampioen of kandidaat voor het wereldkampioenschap in tien opeenvolgende driejarige toernooien, waarmee hij zijn vasthoudendheid en genialiteit aantoonde. In een beweging die de schaakwereld enthousiast maakt, kondigden de organisatoren maandag aan dat voormalig wereldkampioen Garry Kasparov met pensioen zal gaan om volgende maand in een Amerikaans toernooi te spelen. Kasparov, 49, die in 2005 stopte met professioneel schaken, zal van 11 tot 13 april in New York strijden.

Dood en erfenis

Anatoly Karpov was 15 jaar lang wereldkampioen schaken. Hij was een geweldige speler en veel mensen hielden van hem. Hij stierf in 1992, maar zijn nalatenschap leeft voort. Zijn landgoed moet worden geërfd door zijn weduwe.

Leave a Reply