wat te doen in drenthe vandaag

Er zijn veel interessante dingen te doen in de provincie Drenthe. In Wildlands Emmen kunt u bijvoorbeeld een wereldreis maken. Deze dierentuin heeft een indrukwekkende verzameling dieren en attracties van over de hele wereld samengesteld, waardoor het een geweldige plek is om nieuwe culturen te leren kennen en getuige te zijn van verbazingwekkende dieren in het wild. Als alternatief kunt u een bezoek brengen aan het Drents Museum of het Gevangenismuseum, die beide interessante inzichten bieden in de geschiedenis en cultuur van deze regio. Als u zich actief voelt, zijn er tal van geweldige fietsroutes om te verkennen, of u kunt gewoon een ontspannen wandeling maken door een van de vele parken van de stad.

Table of Contents

Wat kun je dit weekend in Drenthe doen?

De provincie Drenthe in het oosten van Nederland biedt genoeg dingen om buiten de gebaande paden te doen, van oud tot modern en van raar tot mooi. Er zijn dit weekend genoeg mogelijkheden voor plezier en opwinding.

Om te beginnen is Wildlands Adventure Zoo Emmen een geweldige keuze voor dierenliefhebbers van alle leeftijden. De dierentuin heeft voor dit weekend een speciaal programma samengesteld met onder andere een wereldreis. Je kunt meer te weten komen over verschillende dieren en hun leefgebieden, en enkele van je favorieten van dichtbij bekijken.

Krijg je geen genoeg van al dat bier en hapjes, dan kun je op zaterdag terecht in Museum De Wemme in Zuidwolde. Daar wordt het seizoen gevierd met een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van de jacht in Drenthe. Ook leer je meer over de verschillende prooien die op zaterdagmiddag worden verslonden bij Menzing in Roden.

Wat kun je vandaag doen in Zuidlaren?

Tegenwoordig is er zoveel te doen in het dorp Zuidlaren, van oud tot modern en van vreemd tot mooi. Om te beginnen kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door het Groninger Museum, dat gevuld is met fascinerende kunst en kunstvoorwerpen. Daarna kunnen ze door het pittoreske Princenhofpark wandelen of de betoverende sprookjesachtige speeltuin verkennen. Om de trek te vergroten zijn er twee coffeeshops/coffeeshops waar zowel de lokale bevolking als toeristen kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. Tot slot is een bezoek aan Zuidlaren niet compleet zonder een tussenstop bij Kabouterland en Weercentrum Zuidlaren. Dus of je nu op zoek bent naar historie, natuur of gewoon een goede kop koffie, Zuidlaren heeft voor ieder wat wils!

Waar te gaan in Drenthe?

De provincie Drenthe in het oosten van Nederland biedt genoeg dingen om buiten de gebaande paden te doen, van oud tot modern en van raar tot mooi. De provincie Drenthe heeft een grote diversiteit aan musea en bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld op wereldreis in Wildlands Emmen. Deze dierentuin heeft een indrukwekkende verzameling dieren en planten uit alle continenten op één plek samengebracht. U kunt wandelen in eeuwenoude bossen, genieten van de zonsopgang, dieren proberen te spotten, lokale dorpjes bezoeken, overnachten in de natuur of lekker shoppen in een van de grootste steden van Drenthe.

Wat kun je doen in de tijd van vandaag?

Er is zoveel te doen in Assen vandaag! Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis is het Drents Museum een ​​must-see. De grootste attractie van het museum is de reconstructie van een dorp uit de Bronstijd, dat bezoekers een glimp geeft van hoe het leven er eeuwen geleden uitzag. Voor natuurliefhebbers zijn de fietspaden in Assen niet te missen. En voor de sportfanaat: bezoek een evenement op TT Circuit Assen – een van de beroemdste race-locaties ter wereld.

Bezoek het Drents Museum

Het Drents Museum is een geweldige plek om te bezoeken als u meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van de regio. Het museum heeft een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen, waaronder een kinderboerderij, een kunstenaarsatelier en verschillende cadeauwinkels. U kunt ook een rondleiding door het museum maken om meer te weten te komen over de collecties.

Leave a Reply