Wat kan ik nog doen tegen lekkage?

Ik heb zo’n schimmel op het dak, wat leidt tot een gat in mijn badkamer. Er is een muts van af, dus als het regent heb ik lekkage. De wbv-monteur duwde er een plastic kapje in, dat er een paar weken later weer afviel. Een vriend bevestigde er van binnenuit een geïmproviseerde hoed op, die uitwaaide met de storm. De vriend (65 jaar) wil nu het dak op, maar ik wil niet. Wat doe je nu zodat je niet steeds met plassen water in de badkamer zit? Blijf klagen bij de verhuurder. De eigenaar moet het probleem verhelpen door een nieuwe dop op de leiding te plaatsen. Je kunt op dit moment niet veel doen. Zet er een emmer onder voor het geval het vannacht gaat regenen. Ik neem aan dat je badkamer waterdicht is, dus ik zou er niet wakker van liggen. Bel morgen de wbv en zeg dat ze het moeten regelen. Blijkbaar is het al weken geleden dat deze monteur met een tijdelijke noodreparatie kwam, het is toch echt tijd voor een echte fix. Het hoeft niet moeilijk te zijn, een monteur kan het in het midden doen. Doe er niet zomaar een plasticfolie in, dit helpt tijdelijk lekkage te voorkomen, maar dan heb je ook geen ventilatie. Ze moeten alleen een nieuwe hoes erop.

Leave a Reply