waarvoor is men allergisch als men last heeft van favisme

Als je een voorkeur hebt, heb je een bonenallergie. De ernst van de reactie kan van persoon tot persoon verschillen, maar kan zeer ernstig zijn. In sommige gevallen kunnen mensen met de pillen een aandoening ontwikkelen die bekend staat als hemolytische anemie, waarbij hun rode bloedcellen afbreken. Dit kan levensbedreigend zijn als het niet snel wordt behandeld. Als je last hebt van zweten, is het belangrijk om niet te eten of in contact te komen met bonen.

Table of Contents

een introductie

Als u aften heeft, bent u allergisch voor peulvruchten. Deze gevaarlijke reactie kan optreden na het eten van bonen of het inademen van stuifmeel van tuinplanten. Zonder voldoende glucose-6-fosfaatdehydrogenase om ze te beschermen, breken rode bloedcellen af ​​en dit wordt hemolyse genoemd. Wanneer veel rode bloedcellen worden vernietigd, kan dit leiden tot bloedarmoede.

Wat is de voorkeur?

Favisme is een acute hemolytische anemie die wordt veroorzaakt door een verworven allergie voor boneneiwit. (Visiavava). Meldingen van de ziekte gaan terug tot ten minste 500 voor Christus, toen het voor het eerst werd beschreven door Pythagoras. Favisme komt over de hele wereld voor, maar komt vaker voor bij mensen van mediterrane afkomst.

Mensen met achalasie zijn allergisch voor tuinbonen. Als ze bonen eten of stuifmeel van tuinplanten inademen, kunnen ze een ernstige vorm van bloedarmoede ontwikkelen, favisme genaamd. Zweren kunnen dodelijk zijn als ze niet snel worden behandeld.

Wat zijn de symptomen van zweten?

Voorkeur is een genetische ziekte die mensen met glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie treft. De ernst van de aanvallen kan sterk variëren. Symptomen kunnen vermoeidheid, bleke kleur, kortademigheid, snelle hartslag, donkere urine en geelzucht zijn. Patiënten vertonen meestal geen symptomen. Na een specifieke trigger, zoals het eten van een boon, kunnen de symptomen binnen 5-24 uur verschijnen. Deze symptomen kunnen zeer ernstig zijn en in sommige gevallen tot de dood leiden. Foliumzuursupplementen kunnen de ernst van episodes van favisme helpen voorkomen of verminderen.

Wie wordt beïnvloed door voorkeur?

Voorkeur is een gevaarlijke reactie die kan optreden bij mensen met een tekort aan glucose-6-fosfaatdehydrogenase (G6PD). Deze aandoening wordt doorgegeven in de genen van een of beide ouders. Baby’s met deze aandoening worden ermee geboren. Het gen dat G6PD-deficiëntie veroorzaakt, bevindt zich op het X-chromosoom, wat betekent dat seksuele voorkeur meer voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Vrouwtjes kunnen het defecte gen dragen en doorgeven aan hun nakomelingen, maar vertonen meestal geen voorkeurssymptomen.

Leave a Reply