Waarom plast mijn kat van 2,5 in huis sinds 1,5 maand? We hebben er een poes van 3 maanden bij

Ik heb een kater van 2,5 en gecastreerd. 1,5 maand geleden hebben we een kitten, ze is 3 maanden oud. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar nu plast mijn uitwerpselen vaak in de wasmand, op mijn bed, of op mijn kleren die soms op de grond in mijn kamer blijven liggen. We hadden twee kattenbakken maar die gingen altijd in dezelfde bak, dus zijn we nu overgestapt op één kattenbak. Zal hij dit doen uit protest omdat hij dit niet leuk vindt. De kattenbak is ook houtpellet en geen kattenbakvulling meer. We hebben deze overgang geleidelijk gemaakt in zijn kattenbak. Als ik het goed begrijp heb je je kitten met ongeveer 7 weken mee naar huis genomen? Verdrietig en onverstandig…Uw kat is verstoken van een goede opvoeding en groei met zijn moeder en nestgenoten, en zal in de toekomst waarschijnlijk gedragsproblemen krijgen. Het advies is om een ​​kitten rond de 15 weken oud te halen. Allereerst moet je naar de dierenarts om een ​​blaasontsteking, met of zonder stenen, uit te sluiten. Katten krijgen vaak blaasontsteking van stress.

Katten kunnen waarschijnlijk niet zo goed met elkaar opschieten als je in eerste instantie zou denken.

Bovendien kan één kattenbak niet gebruikt worden voor 2 katten: je moet zeker 3 katten hebben. Als de container niet wordt gebruikt, betekent dit niet dat de container kan worden verwijderd, maar op de verkeerde plaats. Je kunt de regel ook toepassen op andere kattentassen, zoals voer- en drinkbakken, hoge verstopplekken, lage verstopplekken, uitkijkplekken etc.: 1 per kat, plus 1 extra.

Bovendien zijn veel katten niet gecharmeerd van houtpellets: ze geven de voorkeur aan een 5 cm dikke laag ongeparfumeerd en zo zacht mogelijk.

Maar eerst naar de dierenarts! Het zou fijn zijn als u niet lang van tevoren thuis urine kunt opvangen. Veel succes en God zegene je!

Leave a Reply