Waarom kloppen mijn doelgerichte advertenties nooit?

De advertenties zijn getarget door Google. Maar ik kan nooit de dingen zien die op mij gericht lijken te zijn. Ik zie bijvoorbeeld: autoadvertenties, ik heb geen auto, ik heb geen rijbewijs, ik mag niet autorijden en ik heb geen algemene interesse in auto’s. Zoek nooit iets over auto’s, ook niet op youtube. Ik speel soms een paar keer per jaar autorace-games. Het lijkt me wreed dat het daarvan afhangt, ook gewoon omdat dit gratis en zeldzame spellen zijn. Ik heb de indruk dat Google ervan uitgaat dat voor iedereen boven de 18 auto-advertenties gericht zijn, tenzij het tegendeel bewezen is (iemand wil niet rijden of rijden). Deze grap is gigatech-onzin zoals Google, omdat je dan kunt aannemen dat het allemaal is wat volwassenen willen of zo, tenzij het tegendeel wordt bewezen. En hoe bewijs je het tegendeel, want ik klik altijd weg bij advertenties (ongepast, irrelevant, etc.) maar er verandert niets. Ik kan me niet voorstellen dat er voor advertenties in YouTube, op websites etc. enige informatie wordt verzameld door Google of andere (advertentie)bedrijven. De commercials lijken willekeurig te worden weergegeven zonder enige relevantie. Wat is al die ophef over de privacy-inbreukmakende praktijken van advertentiebedrijven en Google met betrekking tot het verzamelen van persoonlijke gegevens voor advertenties, want ik zie daar niets van online/advertenties/advertenties.

Leave a Reply