Waarom heeft voetbal zo veel fans?

De meerderheid van de bevolking is erg gevoelig voor invloed op andere mensen, invloed op televisie bijvoorbeeld. In Nederland waren fans dol op voetbal.

Nu Max Verstappen het goed doet en een goede deal sluit met Jumbo en Red Bull, volgen fans de richting van F1 als getemde lammeren. Mensen geloven dat aandacht/ondersteuning van binnenuit komt. Misschien gaat verveling gepaard met een gebrek aan zelfbewustzijn en creativiteit?

Elk land / elke cultuur heeft “helden” die ze volgen en aanbidden. Rusland en Scandinavië ijshockey. Amerikaans voetbal enz. “De meerderheid van de bevolking is erg gevoelig voor invloeden van anderen, bijvoorbeeld televisie.”

Nou, maar dit idee is van toepassing op elke sport. Voetbal in Nederland heeft echter veel meer fans (het trekt meer kijkers) dan basketbal. In de Verenigde Staten zie je het tegenovergestelde. 1. Historisch. Het bestaat al heel lang. officieel sinds 1862, maar onofficieel veel eerder)

2. De praktijk is van toepassing op de hele wereld. Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. (In tegenstelling tot sporten als snowboarden of beachvolleybal, die in bepaalde gebieden natuurlijk niet zijn toegestaan.)

3. Gemakkelijke toegang. Iedereen met een bal kan deze sport nabootsen. Het doel kan worden getekend. (behalve schermen)

4. Gemakkelijk te begrijpen. (behalve schaken)

5. Het is een “populaire sport” in tegenstelling tot een sport als hockey (veld), wat een meer elitesport is. Populaire sporten hebben doorgaans een breder publiek in een groter deel van de bevolking.

6. Te veel op tv (wat natuurlijk een gevolg en een oorzaak is). Voetbal is een simpele sport om mee te beginnen. Het enige dat nodig is, zijn een paar vrienden, een bal en wat ruimte om te spelen. Zo kun je overal voetballen, in de grasvelden, op het strand of gewoon op straat.

Ook zonder speciale technische opleiding kun je voetballen. Als je het leuk vindt om de bal te trappen, doe dan gewoon mee. Bij sporten als skiën en tennis ligt dat moeilijker.

De regels zijn niet moeilijk te leren.

Voetbal is voor iedereen. Overal zijn voetbalclubs. Het is daarmee de meest toegankelijke sport van Nederland.

Voetbal is niet duur. Iedereen kan en moet meedoen.

Grootte maakt niet uit. Het maakt niet echt uit of je groot of klein bent, het draait allemaal om wendbaarheid en snelheid. Enkele van de beste spelers zoals Messi en Romario. Ribery en Wesley Schneider zijn ongeveer 1,70 meter lang, en hoe kleiner je bent, hoe slanker je vaak bent.

Voetbal is echt een teamsport. Elke speler heeft zijn eigen taak, maar elke speler, zelfs de keepers, kan oprukken, assisteren bij de verdediging, een vrije trap nemen en zelfs scoren.

Van alle sporten worden voetbalwedstrijden het meest uitgezonden op televisie. Van jongs af aan ben je meer dan ooit in aanraking met voetbal.

De meest bekende atleten zijn meestal voetballers. Als kind reflecteer je dit bewust of onbewust.

gescoord? Daarna was het tijd om feest te vieren in het veld.

Voetbal is erg leuk en gezond.

En last but not least: je kunt met je hele team een ​​mooi voetbalvriendenboek maken voor jezelf, je coach en je coach!

bronnen:

  • https://www.vriendenboeken.nl/blog/88-waar…

Leave a Reply