van wie is de handtekening op de oudste eurobiljet

Aangezien de euro geleidelijk wordt vervangen door de nieuwere Europa-serie, zijn alle bankbiljetten nog steeds wettig betaalmiddel in de hele eurozone. De originele serie bankbiljetten, uitgegeven in 2002, droeg de handtekeningen van Willem F. Duesenberg, Jean-Claude Trichet en Mario Draghi. Op de nieuwe bankbiljetten van € 5 en € 10 van de serie staat de handtekening van de huidige presidente van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde.

Table of Contents

Van wie is de handtekening op de eurobiljetten?

De eurobiljetten dragen de handtekening van William F. Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank. Deze bankbiljetten zijn uitgegeven tussen november 2003 en maart 2012 en dragen de handtekening van Jean-Claude Trichet, de tweede president van de Europese Centrale Bank.

Wie is het meest in bankbiljetten?

De eurobankbiljetten zijn ontworpen door Robert Kalina van de Oostenrijkse Centrale Bank (Oesterreichische Nationalbank). Het won de Europese ontwerpwedstrijd die in 1995 werd gehouden. Elk bankbiljet draagt ​​de handtekening van Willem F. Duisenberg, Jean-Claude Trichet of Mario Draghi – de eerste, tweede en derde president van de Europese Centrale Bank. Vanaf maart 2012 tonen bankbiljetten gedrukt tussen november 2003 en maart 2012 de handtekening van Jean-Claude Trichet, de tweede president van de Europese Centrale Bank, die Duisenberg vervangt. Het biljet van € 500 (€ 500) is de hoogste coupure van het eurobankbiljet en werd geproduceerd tussen de introductie van de euro (contant geld) in 2002 tot 2018, toen de productie werd stopgezet vanwege zorgen over vervalsing en gebruik in de misdaad. Eurobankbiljetten zijn identiek in alle landen van de eurozone.

Wat staat er op de achterkant van eurobankbiljetten?

Eurobiljetten uitgegeven tussen 2002 en 2012 dragen de handtekeningen van William F. Duisenberg, Jean-Claude Trichet of Mario Draghi. Dit zijn respectievelijk de eerste, tweede en derde president van de Europese Centrale Bank. Bankbiljetten uitgegeven sinds 2019 dragen de handtekening van Christine Lagarde, de huidige president van de Europese Centrale Bank. Alle eurobankbiljetten zijn wettig betaalmiddel in de hele eurozone en door hun kenmerken (formaat, kleur, afbeeldingen en echtheidskenmerken) zijn ze gemakkelijk te identificeren en moeilijk te vervalsen.

Wie staat er op het biljet van 50 euro?

Willem F. Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank, prijkt op het oudste eurobankbiljet. Op het biljet van 50 euro prijkt Jean-Claude Trichet, de tweede president van de Europese Centrale Bank. Mario Draghi, de derde en huidige president van de Europese Centrale Bank, staat sinds het begin van zijn ambtstermijn in 2011 op alle uitgegeven eurobankbiljetten.

een introductie

Was Willem F. Duesenberg was de eerste die eurobankbiljetten introk. Hij werd opgevolgd door Jean-Claude Trichet en vervolgens door Mario Draghi. Christine Lagarde is de huidige president van de Europese Centrale Bank en haar handtekening staat op de meest recente eurobankbiljetten.

Leave a Reply