van welke zoetwatervis steekt de getande onderkaak naar voren

De Bayara-vis, ook wel de Dracula-vis genoemd, is een tandvis op de lijst van zoetwatervissen. Een andere vis met bovennatuurlijk mensachtige tanden is de kop van het schaap. Verrassend genoeg hebben de koptanden van schapen snijtanden aan de voorkant van de kaak en kiezen aan de achterkant. Deze kiezen worden gebruikt om voedsel te malen.

Table of Contents

voorbij de top

De vis in kwestie is de payara, een zoetwatersoort die bekend staat om zijn lange ondertanden. Deze hoektanden passen goed bij de omhulsels op de bovenkaak, maar de slag van de payara is zo snel als die van een cobra. Payara’s grote bek en prominente onderkaak maken hem zeer geschikt voor het jagen op prooien.

Snoek

De snoek is een zoetwatervis met een gekartelde onderkaak die uitsteekt. Het is een benige vis afkomstig uit Noord-Amerika. Veel voorkomende namen zijn moddervissen, moddersnoek, hondshaai, grindle, grinelle, moerassnoek en snoekhoorns. De snoek is een vleesetende vis die zich voedt met kleine vissen. Het heeft een kort, sterk lichaam en een vrij grote mond. De onderkaak steekt iets uit. De achterkant is olijfgroen met aan de zijkanten bleek goud of koper.

muskling

De muskusachtig, of muskusachtig zoals het gewoonlijk wordt genoemd, is een van de grootste zoetwatervissen in Noord-Amerika. Een volwassen muskus kan meer dan 1,20 meter lang zijn en meer dan vijftig pond wegen. De muskus is lang en slank en heeft een mond vol scherpe tanden. Deze grote, niet-inheemse snoek wordt opgeslagen in geselecteerde meren in de Ozark-regio om vissers te voorzien van stoere trofeevissen.

Alligatorlaurier is een gekartelde, met schild bedekte leviathan uit zuidelijke meren en rivieren. De grootte is indrukwekkend – soms meer dan acht voet lang en 300 pond. Net als bij shadmaagjes, maar voor een kleinere volwassen grootte, hebben ze een prominente onderkaak en gele vinnen. Volwassenen bereiken een lengte van negen of tien centimeter.

De poolgrijze (Thymallus arcticus) is een zoetwatervis uit de familie van de zalm. Hij zij

buurman

De krokodilvis is een zoetwatervis met een gekartelde onderkaak die uitsteekt. De kleur van de rug en zijkanten van de krokodilvis is bruin tot geel. De krokodil heeft dubbele rijen tanden aan weerszijden van zijn bek. Alligator gar is een secundaire zoetwatervis die slechts acht moderne soorten bevat.

Leave a Reply