van welke britse schrijver is het kinderboek matilda

Op basis van de verstrekte informatie is het duidelijk dat Roald Dahl de auteur was van Matilda. Dahl is een bekende en succesvolle Britse schrijver die bekend staat om zijn kinderboeken. Het boek zelf was een enorm succes en er werden wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. Roald Dahl is duidelijk de beste Britse auteur van Matilda.

Table of Contents

Wie is de auteur van het boek Matilda?

Het boek Matilda van de Britse auteur Roald Dahl. Dahl staat bekend om zijn kinderboeken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory en James and the Giant Peach. Het verhaal gaat over een ongelooflijk slimme meid die haar krachten gebruikt om wraak te nemen op haar wrede ouders en leraren. Het boek werd in 1998 gepubliceerd door Jonathan Cape en geïllustreerd door Quentin Blake.

Welke kinderboeken zijn geschreven door Roald Dahl?

Roald Dahl is een Britse auteur die het kinderboek Matilda schreef. Hij staat bekend om zijn kinderboeken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach en The BFG. Roald Dahl werd geboren op 13 september 1916 in Cardiff, Wales. Zijn inspiratie voor het schrijven van kinderboeken kwam van de verhaaltjes voor het slapengaan die hij zou maken en delen met zijn kinderen. Dahl vestigde zich voor het eerst als schrijver in 1960 met de publicatie van zijn eerste boek, Sometime After All: A Tale About Superman. Sindsdien heeft hij veel geliefde kinderboeken geschreven die door miljoenen lezers over de hele wereld zijn gelezen.

Hoe oud is Matilda in het boek?

Het boek Matilda van de Britse auteur Roald Dahl. Het boek gaat over een 4-jarig meisje dat heel ongebruikelijk is. Ze is een genie en leert zichzelf lezen. Vervolgens blader je door alle boeken in de schoolbibliotheek. Roald Dahl is een wereldberoemde auteur die vele andere klassieke kinderverhalen heeft geschreven, zoals James and the Giant Peach, Charlie and the Chocolate Factory en The BFG.

Wat gebeurt er in het boek van Matilda?

Het boek Matilda is geschreven door de beroemde Britse schrijver Roald Dahl. Het is het verhaal van een vreemd meisje dat in een naamloos Engels dorpje woont. Ze heeft aardige, maar vaak gewelddadige ouders. Matilda is echter een zeer intelligent en vindingrijk meisje dat uiteindelijk een manier vindt om terug te keren naar haar ouders en haar leven te verbeteren.

Gebaseerd op

Het lijdt geen twijfel dat Roald Dahl een van de meest populaire Britse auteurs aller tijden is. Van zijn kinderboeken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory en Matilda, zijn miljoenen exemplaren verkocht en er zijn populaire films van gemaakt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Dahl ook een spion, baanbrekende vlieger, chocoladehistoricus en medische uitvinder was. Hij was echt een geweldige kerel die een geweldig leven leidde.

Leave a Reply