van welke britse schrijver is het kinderboek mathilde

De Britse auteur Roald Dahl is ongetwijfeld de auteur van Matilda’s kinderboeken. Dahl staat bekend om zijn kinderboeken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG en vele andere geweldige verhalen. Het blijft ‘s werelds eerste verhaal (The Guardian). Dahl is niet alleen de auteur van Matilda, maar hij is ook de favoriete auteur van illustrator Quentin Blake om mee samen te werken. Elke avond vertelde auteur Roald Dahl zijn kinderen een verhaal: “De meesten van hen waren behoorlijk slecht”, gaf hij toe in een interview in 1972 met The Paris Review – maar we zijn zeker blij dat hij het bleef schrijven!

Table of Contents

Over de auteur

Mathilde is een kinderboek geschreven door de Britse auteur Roald Dahl. Dahl staat bekend om zijn kinderboeken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory, The BFG en nog veel meer. Hij blijft een van de meest populaire auteurs ter wereld. Dahl werd geboren in Wales en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Royal Air Force. Na de oorlog begon hij met het schrijven van kinderboeken en werd al snel een van de meest populaire auteurs ter wereld.

Vroeg in het leven van Mathilde

Hoewel Roald Dahl niet meer onder ons is, leeft zijn nalatenschap als schrijver van kinderboeken voort. Veel mensen kennen zijn bekendste werken, zoals “Charlie and the Chocolate Factory” en “Matilda”. Er is echter niet veel bekend over het vroege leven van Dahl. Dahl werd in 1916 in Wales geboren als zoon van Noorse immigranten. Zijn vader stierf toen Dahl drie jaar oud was, en hij werd opgevoed door zijn moeder. Dahl’s vroege jaren bracht hij door in Engeland, waar hij naar een kostschool ging. In die tijd begon de liefde voor schrijven. In 1939 meldde Dahl zich bij de Royal Air Force en diende als gevechtspiloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog verhuisde Dahl naar Amerika en begon te schrijven voor Hollywood. Pas in 1954 publiceerde hij zijn eerste kinderboek, “The Gremlins.” Van daaruit schreef Dahl enkele van de meest geliefde kinderboeken ooit.

Mathilde’s schrijfcarrière

Het lijdt geen twijfel dat de Britse auteur Roald Dahl een van de meest geliefde kinderboekenschrijvers aller tijden is. Dahl’s boeken staan ​​bekend om hun fantasierijke verhalen en sympathieke karakters. Een van de beroemdste werken van Dahl is Matilda, een verhaal over een meisje dat haar verstand gebruikt om obstakels te overwinnen. Wat niet veel mensen over Dahl weten, is dat hij ook scenarioschrijver en romanschrijver was. Naast zijn werk in de kinderliteratuur heeft Dahl ook romans en scenario’s voor volwassenen geschreven. Een van zijn beroemdste scenario’s was voor de James Bond-film You Only Live Twice. Dahls werk in zowel kinderliteratuur als film heeft een blijvende invloed gehad op de populaire cultuur.

Het bekendste werk van Mathilde

De Britse auteur Roald Dahl is ongetwijfeld de bekendste auteur van het kinderboek Matilda. Dahl’s andere werken, waaronder Charlie and the Chocolate Factory en The BFG, zijn erg populair bij zowel kinderen als volwassenen. Dahl’s romans staan ​​bekend om hun inventieve plots en karakters, evenals hun duistere gevoel voor humor. Hoewel sommige van zijn boeken misschien te eng zijn voor jongere lezers, zijn ze nog steeds geliefd bij miljoenen fans over de hele wereld.

Leave a Reply