Twee jr geleden is deze foto gemaakt en vaak aan mensen de vraag gesteld wat is dit ? weet u het?

Ik heb er eerst zo’n 5 minuten naar gekeken om te zien of er ergens beweging te zien was, maar hij bewoog helemaal niet en ik heb meteen een foto gemaakt en ben toen snel naar binnen gegaan om het aan mijn moeder te laten zien. Maar het rare was dat toen we stonden waar ik hem zag er ineens niets meer van over was en dat was zo’n 45 seconden later en niemand anders had er in gereden dus het leek alsof hij nog leefde en hij vloog heel raar weg, in termen van kleur, groot, en tot nu toe heeft niemand gedag gezegd, ik heb het bijvoorbeeld ook gezien, ik ben benieuwd want binnenkort kan hij me eindelijk vertellen wat dit precies is en ondanks het feit dat het zo groot en zo moet het toch opgemerkt worden, er vliegen er niet veel rond Noord-Holland, dit is de speciale lightrail..

Wat informatie:

De ligusterpijlstaart (Sphinx ligustri) is een nachtvlinder uit de familie pijlstaarten (Sphingidae).

De voorvleugels van deze grote pijlstaart, die een spanwijdte heeft van 9 tot 12 cm, is bruin met twee zwarte vlekken en strepen. De binnenvleugels zijn lichtroze met twee zwarte banden. De meest opvallende kenmerken van deze pijlstaart zijn de zwarte borst en de donkerroze staart. Het heeft ook zwarte dwarsbalken op de staart.

Deze soort komt in heel Europa en Oost-Japan voor. Ze vliegen in één generatie van begin mei tot begin september.

De rups is tot 9 cm lang, groen van kleur met schuine witte en paarse strepen op zijn zijkant. Zijn poten en ruggengraat zijn zwart. Een deel van de ruggengraat is geel. Ze voeden zich met veel planten, maar vooral met bijzondere planten. Hij houdt ook van seringen, sneeuwbal en es.

bronnen:

  • https://www.rootsmagazine.nl/blog/dieren/l…

Leave a Reply