schiereiland zwarte zee zee van azov

De Zee van Azov is een zee in Oost-Europa, verbonden met de smalle (ongeveer 4 km) Zwarte Zee.Het Taman-schiereiland heeft ongeveer 25 moddervulkanen, waarvan de meeste

Table of Contents

een introductie

De Zee van Azov is een Oost-Europese zee die is verbonden met de Zwarte Zee door de smalle (ongeveer 4 km of 2,5 mijl) Straat van Kerch, en wordt ook wel de noordelijke uitbreiding van de Zwarte Zee genoemd. Het vormt een vitale verbinding tussen de Zwarte Zee en de Krim en is een belangrijke handels- en transportroute. De Straat van Kerch is de enige verbinding tussen de Zwarte Zee en de Zee van Azov, en de enige manier om twee belangrijke Oekraïense havens, Mariupol en Berdyansk, te bereiken.

Het Kremlin heeft de afgelopen jaren grote belangstelling getoond voor de Zee van Azov en het Zwarte Zeegebied, zoals blijkt uit de “Russische marinestrategie” van Rusland. Satellietbeelden en numerieke simulaties laten zien dat de AP een groot gebied beslaat langs de zuidoostkust van de Krim in het geval van een gestage stroming vanuit de Zwarte Zee. Dit geeft aan dat Rusland voet aan de grond wil krijgen in de regio en Oekraïne wil beïnvloeden.

Locatie en geografie

De Zee van Azov is een kleine zee gelegen in het noordoostelijke deel van de Zwarte Zee. Het grenst in het noorden aan Oekraïne en in het zuidoosten aan Rusland. De Krim strekt zich vanuit het noorden uit tot in de Zwarte Zee en vormt een keten van baaien en baaien. De landen die grenzen aan de Zwarte Zee zijn Turkije, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Rusland en Georgië.

klimaat

Het klimaat van de Zee van Azov is continentaal en gematigd, met zware vorst afgewisseld met dooi en frequente mist. De zee is bijzonder ondiep, waardoor het in de zomer snel opwarmt en in de winter snel afkoelt. Dit maakt het klimaat van de Zee van Azov extremer dan dat van de Zwarte Zee. De zee is ook onderhevig aan sterke winden die golven kunnen doen oprijzen en de scheepvaartomstandigheden gevaarlijk kunnen maken.

Planten en dieren

Het Zwarte Zee-schiereiland is een prachtige en unieke plek met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De zoute wateren van de Zee van Azov bevatten diverse flora en fauna, waardoor het een uniek marien ecosysteem is. De ruwweg ovale Zwarte Zee beslaat een groot bassin dat strategisch gelegen is in het zuidoostelijke puntje van Europa, maar is verbonden met de Zee van Azov door de smalle (ongeveer 4 km of 2,5 mijl) Straat van Kertsj. De Zee van Azov is ongeveer 340 km lang en vormt een noordelijke uitbreiding van de Zwarte Zee. Als gevolg van het warmere klimaat is de zuidelijke fauna vertegenwoordigd in de fauna van Strombus boponius die zich uitstrekte tot aan de Zwarte Zee. Deze studie toont het eerste bewijs van antropogene graanteelt en branden in Zuid-Rusland, tussen de Zwarte Zee en de Zee van Azov. De kust van de Zwarte Zee is volledig vlak, met uitzondering van het schiereiland de Krim, dat erboven uitsteekt

Leave a Reply