krantenstrip van browne die voortgezet werd door zijn zoon chris

De Dik Browne-komedie Hägar the Horrible wordt sinds 1988 gemaakt door zijn zoon Chris. Chris Brown is een Amerikaanse striptekenaar en cartoonist die na de dood van zijn vader in 1989 de striphandel overnam. De strip is inmiddels gepubliceerd in meer dan 1.900 kranten in 56 landen en is vertaald in 12 talen.

Table of Contents

Familiecircus

Hi and Lois is een Amerikaanse strip gemaakt door cartoonist Dick Brown en gedistribueerd door King Features Syndicate. De strip richt zich op het dagelijks leven van de Flagstones, een gezin uit de middenklasse, en debuteerde op 4 oktober 1973.

Dick Brown baseerde het uiterlijk en de persoonlijkheden op zijn familie en vrienden. Na zijn dood in 1989 nam zijn zoon Chris Brown het roer over. Chris Brown zette de strip voort met de hulp van cartoonisten Brian Walker en Greg Walker. Sinds 2010 is Hi and Lois gesyndiceerd aan 1.900 kranten in 56 landen.

Bill Kane

Bil Keane’s Family Circus is een van de meest geliefde stripverhalen aller tijden. De strip debuteerde in 1960 en 57 jaar later gaat het nog steeds goed. Copyright voor dit boek behoort toe aan Chris, zoon van Bill Kane. Chris nam de strip over na de dood van zijn vader in 2011. Hij blijft werken aan The Family Circus met de hulp van zijn zoon Jeff.

lijkkleurig

Brown is ook bekend als de originele illustrator van “Hi and Lois” (1954-), een familiekomedie geschreven door Mort Walker. Beiden werden een van de meest populaire cartoonisten van hun tijd, met hun strips die in kranten in heel Amerika verschenen. Brown’s zoon Chris nam de strip over na de pensionering van zijn vader in 1988 en blijft tot op de dag van vandaag schrijven en schilderen. Sinds 2010 heeft Hägar een oplage van 1.900 kranten en blijft het een van de meest populaire strips.

Bailey

De strip van Dick Brown, “The Terrible Hagar”, is een geliefde klassieker waar lezers over de hele wereld al tientallen jaren van genieten. Nadat Brown in 1988 met pensioen ging, nam zijn zoon Chris de strip over en ging door met het produceren van nieuwe afleveringen die net zo hilarisch en vermakelijk waren als het originele werk van zijn vader. Met ingang van 2010 is “Hagar” gesyndiceerd naar 1.900 kranten in 56 landen en blijft het lachen en vreugde brengen bij zijn trouwe fans.

Leave a Reply