Kan ik zonder energieleverancier?

Ik denk erover om de gaskraan dicht te draaien en de hoofdschakelaar om te zetten. En ik zeg mijn contract met de stroomvoorziening op. Is dit toegestaan? Krijg ik nog rekeningen van deze of gene persoon? En/of halen ze gas- en elektriciteitsmeters op? Vziw kan dit doen (mensen worden immers ook buitengesloten wegens wanbetaling) en de tellers enz. blijven meestal op hun plaats voor het geval je van gedachten verandert. Hoe ga je je huis warm houden en je telefoon opladen? De gas(veiligheids)slangen zijn verwijderd, en eenvoudig elektrisch afgesloten. Je krijgt geen rekening, maar ook geen energie. De gasleiding van TurfGraver blijft bestaan ​​maar wordt gesloten. @U kunt ervoor kiezen om: Het gas te pauzeren (maximaal 12 maanden) en daarna af te sluiten. Hiervoor moet je betalen. En betaal opnieuw als je hem later weer wilt aansluiten. https://www.stedin.net/connector/tertain-afsluiter Ja, dat kan. Maar het is niet gratis!

Tegenwoordig hoef je niet meer zelf de kosten te betalen om je huis van gas af te sluiten. Dit was tot maart 2021 het geval en waarschijnlijk moet u in de toekomst opnieuw betalen om uw gasaansluiting te laten verwijderen.

Het is niet alleen mogelijk om het contract op te zeggen: de aansluiting moet al verwijderd zijn. Om mensen aan te moedigen om van gas af te stappen en in plaats daarvan elektrisch te verwarmen en te koken, kunt u besluiten dat u niet zelf hoeft te betalen voor het afsluiten van de gasleiding. Dit geldt niet voor elektriciteit! Wil je deze aansluiting ook helemaal afsluiten, dan moet je daar zelf voor betalen. Het is dus het beste om je elektriciteit aangesloten te laten. U betaalt een vast bedrag per maand en netbeheerkosten, maar u krijgt ook jaarlijks een vast bedrag als korting op de energiebelasting. Dit is een vast bedrag per jaar, ongeacht uw verbruik. Verbruikt u niets of zeer weinig km/u, dan krijgt u geld van uw energieleverancier.

Wil je ook de stroom afsluiten, dan moet je daarvoor betalen. En als je hem ooit nog een keer wilt aansluiten, moet je weer betalen. Dit kan oplopen tot bedragen boven de duizend euro, dus ik denk dat het verstandig is om in ieder geval de stroom normaal te houden.

Als je je huis warm genoeg kunt houden zonder gas, is het het overwegen waard om het gas uit te zetten. Ook moet je flink betalen als je hem later weer wilt aansluiten. Dit kan een paar jaar niet, en dan is het goedkoper om de vaste vergoeding te betalen en niets te gebruiken maar zware kosten te betalen om na een paar jaar weer aan te sluiten.

Voor uw woning is het niet aan te raden om de hele winter niet te stoken. Ik weet niet wat je motief is om alles te sluiten, maar voor de kosten op lange termijn is het zeker niet verstandig!met & # x27; Ja dat kan & # x27; Ik bedoel: ja, je kunt zonder voeding.

En ja, je kunt in de meterkast zelf de gaskraan dichtdraaien en de stroom afsluiten zodat je niks meer gebruikt.

Opzeggen bij een leverancier is niet mogelijk. Je contract wordt alleen beëindigd als je overstapt. U kunt geen contractloze aansluiting hebben bij een leverancier, ook als er niets geleverd wordt.

Leave a Reply