Kan een restaurant je iets maken als je weigert de (door het restaurant gekozen) fooi te betalen?

We waren laatst met een groep mensen in Engeland en dan blijkt dat we 40 euro fooi moeten geven. Het zou moeten, want het was al berekend op de bon.

Vroeger dacht ik dat fooi geven een vrijwillige bijdrage was, maar het lijkt vaak een flauw excuus om de prijzen niet te hoeven verhogen en mensen met een negatief gevoel achter te laten.

Vandaar de vraag die bij me opkomt: stel je kiest voor 20 euro een op de menukaart aangegeven diner, maar dan ben je verplicht nog een bedrag als “fooi” te betalen en je komt uit op zo’n dertig euro, kan je dan zoiets doen ? dan weigeren?

Het is niet zo dat je van tevoren kunt zien hoeveel fooi ze vragen, maar je moet wel extra betalen. Speedylovertje, daar kun je een goed gesprek over voeren met het personeel, management en andere mensen die je erbij wilt betrekken. Kom je er samen niet uit, dan belt een van de partijen op een gegeven moment de politie. Zal proberen een middenweg te vinden. Hoe dan ook, je avondje uit is verpest. Nee, dat hoef je niet te doen.

De prijs van het gerecht dat in hun menu wordt genoemd, is het bedrag dat u moet betalen.

Soms staat er op de kaart dat de vermelde prijzen de prijzen zijn zonder ^service^, dan moet je de kosten betalen die als ^service op de rekening staan.

In andere landen, zo is mij verteld, zijn deze kosten verhoogd om bedienend personeel te betalen.

Advies is een andere zaak.

U geeft een fooi als u vindt dat de dienst iets extra’s heeft gedaan dat buiten de normale functie valt.

Als de werknemers gewoon hun werk doen, is het niet nodig om een ​​fooi te geven.

Als je regelmatig dezelfde coffeeshop of hetzelfde restaurant bezoekt, en je kent het personeel goed, en zij kennen jou, dan verandert dat de zaken.

In feite stelt de rekening die u ontvangt niets voor.

Daar kun je typen/invoeren wat je maar wilt.

U bepaalt wat u betaalt, (binnen redelijke grenzen) niet zij.

In Cuba kreeg ik in een bepaald restaurant altijd een rekening van 10%^Sevicio, maar er zijn geen servicekosten in Cuba.

De prijs op de kaart is wat u moet betalen.

Als je dit tegen de ober zegt, is niet betalen helemaal geen probleem meer.

Ik denk dat hij die 10% zelf op de rekening heeft geschreven, want de meeste mensen betalen toch altijd wat er op de rekening staat.

Daarom kunt u sommige artikelen weigeren te betalen.

Jij hebt je geld in je portemonnee, of op je kaart, en jij kunt het eruit halen, zij niet.

U bepaalt wat u betaalt en als ze er een probleem mee hebben, zegt u dat ze de politie moeten bellen. Daarna bonden ze vast.

Leave a Reply