jimi all is by my side

Jamie: Everything By My Side is een film uit 2013 onder regie van John Ridley. De film is gebaseerd op het leven van Jimi Hendrix en speelt Andre Benjamin als Hendrix. De film gaat over de tijd die Hendrix van 1966 tot 1967 in Londen doorbracht. De film werd opgenomen in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

De film ontving gemengde overzichten van critici. Sommigen prezen de prestaties van de acteurs, terwijl anderen kritiek hadden op het gebrek aan originaliteit in het uitbeelden van Hendrix’ leven. Velen waren het er echter over eens dat de film in de begindagen van een van de meest legendarische rockpersonages interessant was.

Table of Contents

Is Jimmy in orde naast me?

Of je nu een Jimi Hendrix-fan bent of niet, Jimi: All Is By My Side is een goede film. Het is een autobiografie die zich richt op de eerste jaren van Hendrix’ carrière, van een worstelende muzikant in New York tot een wereldberoemde rockster in Londen. De film is goed geschreven en geregisseerd en bevat uitstekende vertolkingen van alle castleden. Als je meer wilt weten over het leven en de muziek van Hendrix, is Jimmy: Everything By My Side zeker het bekijken waard.

Wie speelde er gitaar bij Jimmy’s aan mijn zijde?

In de biopic All Is By My Side belichaamt acteur Andre Benjamin Jimi Hendrix, de legendarische gitarist die stierf in 1970. De film opent met Hendrix in de beroemde Cheetah Club in New York, waar hij back-upgitaar speelde voor Curtis Knight en Squires. All Is by My Side vertelt het leven van Jimi Hendrix van 1966-1967, beginnend als back-upgitarist in een nachtclubscene in New York. In de video zit Hendrix (gespeeld door de MC van Outkast) naast zijn vriendin Linda Keith (Imogen Potts) in een restaurant in New York terwijl hij praat over zijn ontluikende carrière. Zoals we al meerdere keren hebben gemeld, zal André Benjamin (ook bekend als André 3000) van Outkast de hoofdrol spelen in een nieuwe Jimi Hendrix-biografie genaamd Jimi: All Is By My Side.

Speelde Andre 3000 Jimi Hendrix?

Ja, Andre 3000 speelde Jimi Hendrix in Jimi: All is by my. Hij heeft geweldig werk geleverd en het karakter van Hendrix heel goed neergezet. De film is een briljante autobiografisch en laat goed het leven van Hendrix zien en hoe hij een van de beroemdste gitaristen aller tijden werd.

Was er een film over Jimi Hendrix?

Ja, er is een film gemaakt over Jimi Hendrix. De film is getiteld “Jimmy: Everything by My Side”. De film is een autobiografisch verslag van het leven van Jimi Hendrix toen hij New York City verliet voor Londen, waar zijn carrière een hoge vlucht nam. In de film speelt André Benjamin, beter bekend als Outkasts André 3000, de legendarische muzikant.

Het leven van Jimi Hendrix

Jimi Hendrix’ leven was vol muziek en talent. Hij wordt beschouwd als een van de grootste elektrische gitaristen aller tijden. Zijn debuutalbum, Are You An Experienced, kwam uit in 1967 en wordt tot op de dag van vandaag als een klassieker beschouwd. “Jimi: All is by My Side” vertelt het verhaal van Hendrix’ vroege carrière, van zijn aankomst in Londen tot de oprichting van de Jimi Hendrix Experience. Dit is een bepalende periode in het leven van Hendrix en de film geeft het goed weer. Alle nummers in de film zijn verpakte nummers, maar ze worden met passie uitgevoerd en voelen alsof ze klinken als de originelen. Als je een Jimi Hendrix-fan bent of gewoon geweldige muziek in het algemeen, “Jimmy: Everything By My Side” is zeker het bekijken waard.

Leave a Reply