Is op vakantie naar egypte veilig?

Mijn vraag is, is Egypte op dit moment een veilig land voor toeristen? Met veilig bedoel ik kansen zoals aanslagen of geweld, bijvoorbeeld niet als het te warm is en daardoor onveilig voor sommige mensen. Deze website https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/egypte geeft reisadviezen. Deze is geldig nu, begin november 2022. Het is een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er zijn vier kleuren reistips: groen, geel, oranje en rood. Egypte nu, begin november 2022, in zijn kleuren geel, oranje en rood.

Volgens het advies moet je sowieso uit de buurt van de rode gebieden blijven. Het is niet veilig om op vakantie te gaan naar de oranjeregio’s. Ga alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als je er voor je werk moet zijn. Reizen naar en in de rode en oranje gebieden is op eigen risico. Hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet worden gegarandeerd in geval van problemen.

U kunt naar het gele gebied reizen. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid je reis goed voor, zoals vermeld op de website.

bronnen:

  • https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies…

Egypte is echt veilig! Ik kom hier ongeveer twee keer per jaar. Ik voel me veiliger hier in Ned. Er is altijd politie en/of leger in de buurt. Speciale toeristenpolitie, enz. Mensen zijn vriendelijk en willen je van alles verkopen, maar als je rechtdoorzee bent, laten ze je met rust. Toeristische gebieden als Hurghada, El Gouna, Marsa Alam en Sharm El Sheikh liggen aan de Rode Zee. Caïro, Luxor en Aswan waar ruïnes te vinden zijn, deze kun je het beste met een gids en gids bezoeken. Er zijn verschillende organisaties met Nederlandstalige gidsen die je naast heel veel informatie door alle administratieve zaken (entreetickets etc.) heen loodsen.

Leave a Reply