Is het strafbaar om in een demonstratie een bepaalde politicus te vegelijken met satan?

Zo zag ik iemand met de tekst “Stop Satan Root – Father of Lie”. Kan en is dit legaal? In de praktijk wordt deze niet alleen vervolgd voor bedreiging of opruiing. Als dit de mening is van de betreffende demonstrant, dan is dit vrijheid van meningsuiting en is dit toegestaan. Als je iemand beledigt, kan dit ertoe leiden dat het “slachtoffer” wordt geïnformeerd. Een belediging kan over het algemeen worden omschreven als een negatieve verklaring van iemand jegens een andere persoon. Deze zin kan uit allerlei woorden bestaan. De wet stelt hier geen eisen aan. Het beledigen van een ambtenaar tijdens zijn ambtsperiode heeft een verzwarende werking.

Als je een persoon niet in een slecht daglicht wilt stellen of hem wilt “verkleuren”, wordt hij gestraft op basis van de belediging. Dit varieert met ejaculatie.

bronnen:

  • https://www.ls-advocatenstrafrecht.nl/smaa…

erotisi moet worden opgemerkt dat politici door hun werk een zekere mate van kritiek moeten kunnen accepteren. En in het algemeen, godzijdank, doen ze dat. Ze reageren immers niet op elk scheldwoord dat tot hen of hun werk wordt gericht.

Leave a Reply