is het al tijd voor bier

Het is altijd ergens bier! En als je nog geen biertijd hebt, kan deze website je helpen die eeuwenoude vraag te beantwoorden: is het al tijd voor een biertje? Met liefde gemaakt in New Jersey, deze locatie is de perfecte manier om deze nieuwe biertijd onder de knie te krijgen. Dus waar wacht je op? Bestel “Bierklok” vandaag nog!

Table of Contents

een introductie

Het is alweer oktober, de maand van Halloween, continue kerstliederen en Oktoberfest. Is het nu eindelijk biertijd? Bier is een gefermenteerde drank die voornamelijk uit vier ingrediënten bestaat; Water, gerst, hop en gist. Elk van deze componenten zal verschillende eigenschappen aan het eindproduct geven. Hop kan bijvoorbeeld bitterheid of smaak aan bier toevoegen, terwijl gist smaak kan toevoegen of koolzuur kan produceren.Handgemaakte bieren zijn de laatste jaren populairder geworden naarmate meer mensen geïnteresseerd raken in het proberen van nieuwe en verschillende soorten bier. Er zijn veel verschillende soorten ambachtelijk bier, van IPA’s tot Pelicans, dus er is zeker iets voor iedereen. Ambachtelijk bier smaakt niet alleen geweldig en heeft een aantal geweldige gezondheidsvoordelen, maar het heeft ook een enorme positieve impact op de economie. In feite was de ambachtelijke bierindustrie verantwoordelijk voor het toevoegen van $ 55,7 miljard aan de Amerikaanse economie in 2014. Dus wat?

Wat is bier?

Is het biertijd? ja. Bier is een verfrissend en heerlijk drankje waar mensen over de hele wereld van genieten. Het is het perfecte drankje om van te genieten met vrienden, familie of zelfs alleen. Er is niets beter dan een koele plek te openen en te genieten van het moment. Dus de volgende keer dat je je afvraagt ​​of het bieruur is, is het antwoord altijd ja!

fermentatieproces

Het kost tijd om een ​​goed bier te maken. Afhankelijk van het recept en de uitrusting kan het fermentatieproces enkele uren duren. Het is echter het wachten waard! Goed bier heeft tijd nodig om te gisten en dit proces kan variëren afhankelijk van veel factoren. Maar over het algemeen duurt de bierfermentatie vier tot zes weken. De meeste activiteit vindt plaats op de eerste dag, wanneer de moutwort wordt bereid. Daarna hoef je alleen maar te wachten tot de fermentatie plaatsvindt. Lager vereist meer werk en gespecialiseerde brouwapparatuur dan typisch bier. Om deze reden kan het vergisten van commercieel bier veel langer duren dan het vergisten van bier. Maar wat voor bier je ook maakt, het eindproduct is het wachten waard!

Geschiedenis van bier

Het is onmogelijk om precies te zeggen wanneer bier is gemaakt, maar het is nauwkeurig weergegeven sinds het 5e millennium voor Christus. Bier heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van verschillende culturen over de hele wereld. Dus hoewel de exacte datum of tijd van de eerste tsof, het vat of zelfs de hik niet bekend is, is het algemeen bekend dat bier, net als brood, het best werd ontwikkeld in de boerenkeuken en een hoofdbestanddeel was van het dieet van velen. . culturen.

Bier gemaakt van gerst (pivo) verscheen in de noordelijke handelssteden, vooral Novgorod. Het was de drank van rijke kooplieden en bedienden. Maar door de geschiedenis heen hebben mensen eigenlijk maar heel lang van bier geleefd. Er was een tijd dat bier en bier als twee verschillende dranken werden beschouwd, maar tegenwoordig worden ze over het algemeen gegroepeerd onder de term “bier”.

Bier is niet alleen een feestdrankje of een suiker

Leave a Reply