hoe los je een rubiks cube op

De Rubik’s Cube is een samengestelde 3D-puzzel, uitgevonden door de Hongaarse beeldhouwer en professor architectuur Ernie Rubik in 1974. Oorspronkelijk heette het de “Magic Cube”, deze puzzel kreeg een licentie van Rubik om te worden verkocht door Ideal Toy Corp. in 1980. Het won dat jaar de Duitse speciale prijs voor beste puzzelspel. In januari 2009 waren er wereldwijd 350 miljoen Cubes verkocht, waarmee het ‘s werelds best verkochte puzzelspel is. Het wordt algemeen beschouwd als een van de beroemdste, meest uitdagende en lonende hersenkrakers ter wereld.

Een standaard kubus van 3x3x3 heeft zes vlakken, elk bedekt met negen stickers in verschillende kleuren: wit, rood, blauw, oranje, groen en geel. De opgeloste kubus heeft elk vlak in slechts één kleur met bijpassende kleuren op de tegenoverliggende zijden. Er zijn 43 biljoen (4,3 x 10^19) mogelijke rangschikkingen van de kubus, maar slechts één oplossing.

de makkelijkste manier

Table of Contents

Hoe speel je Rubik’s Cube?

Veel mensen denken dat het oplossen van Rubik’s Cube moeilijk is, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk! Op deze manier hoef je maar zes bewegingen te leren. We verdelen de Rubik’s Cube in zeven lagen en lossen elke groep op zonder met de anderen te knoeien.

Houd om te beginnen de kubus in je hand met de onopgeloste gele hoek op de gemarkeerde positie rechtsboven. Herhaal het algoritme totdat dit stuk is opgelost. Nadat je de witte hoeken hebt opgelost, moet je de vier hoeken van de eerste laag en de vier zijden van de middelste laag oplossen. Combineer hiervoor identieke hoek- en randstukken en volg het algoritme.

Waar kan ik een Rubik’s Cube kopen?

Rubik’s Cube is een klassieke puzzel die al tientallen jaren bestaat. Het is een geweldige manier om problemen op te lossen en logica te leren aan mensen van alle leeftijden. Als u op zoek bent naar een Rubik’s Cube, kunt u deze vinden bij MasterCubeStore. Ze hebben een brede selectie puzzels en accessoires en hun prijzen zijn zeer redelijk.

Hoeveel combinaties heeft een Rubiks kubus?

Het oplossen van een Rubiks kubus klinkt misschien als een onmogelijke taak, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal weet hoe. De sleutel is om de wiskunde achter het aantal mogelijke combinaties te begrijpen.

Er zijn 43 biljoen mogelijke Rubik’s Cube-configuraties, maar slechts een deel daarvan is echt oplosbaar. De sleutel is om de flip te begrijpen en achter de kubus toe te voegen. Met een beetje oefening kun je de kubus gemakkelijk oplossen in minder dan 20 zetten.

Hoe ziet een Rubiks kubus eruit?

Rubik’s Cube is een 3D-puzzel die bestaat uit zes gezichten van verschillende kleuren. Elk vlak bevat negen kleine vierkanten en elk vierkant heeft een van de zes kleuren. Het doel van het spel is om de tegels zo te verplaatsen dat elk vlak maar één kleur heeft.

De eerste stap bij het oplossen van een Rubik’s Cube is om er een wit kruis bovenop te maken. Zoek hiervoor een wit hoekstuk en plaats het in de rechterbovenhoek van het bovenvlak. Zoek dan een stuk met een witte rand en plaats het tussen de twee gele stukken bovenop. Herhaal dit proces totdat er een wit kruis bovenop verschijnt.

De tweede stap is het oplossen van de middelste laag. Om dit te doen, houdt u de kubus zo dat het witte kruis zich op de onderste laag bevindt en draait u vervolgens de juiste lagen zodat elke zijde van de middelste laag slechts één kleur heeft.

De derde stap

voor het werk

Rubik’s Cube is een geweldige puzzel die met een beetje oefening kan worden opgelost. De sleutel is om te beginnen met het oplossen van de kruising van de eerste laag. Dit doe je door de kubus in je hand te houden met een gele, verkeerd uitgelijnde hoek op de gemarkeerde plek rechtsvoor (zie foto). Herhaal het R’D’-algoritme totdat de kruising voltooid is. Zodra de kruising is voltooid, kunt u doorgaan met het oplossen van de middelste laag. Om de middelste laag op te lossen, draait u de kubus totdat het laatste witte vlak zich onderaan bevindt. Herhaal vervolgens met hetzelfde algoritme de R’D-stappen totdat de middelste laag is voltooid. Los tot slot de laatste laag op door het witte kruis te voltooien en draai vervolgens de kubus zodat alle gele hoeken op de juiste plaats staan. Met een beetje oefening kun je een Rubik’s Cube oplossen!

Leave a Reply