hoe laat is de sprint race formule 1

De sprintrace voor de Braziliaanse Grand Prix begint om 16.30 uur lokale tijd (-3 GMT) op het Autodromo Jose Carlos Pace in Sao Paulo. De race loopt over 100 km en wordt gevolgd door een sprint, die begint om 16.30 uur lokale tijd (19.30 uur GMT), en de race van zondag begint 90 minuten eerder om 15.00 uur lokale tijd. Tijd (18:00 GMT). Het evenement van 2022 begint met FP1 en kwalificatie op vrijdag, voor FP2 en Sprint op zaterdag en tot slot de Grand Prix op zondag.

Table of Contents

Het Formule 1-seizoen 2019 is de 70e editie van het Formule 1 Wereldkampioenschap.

Het Formule 1-seizoen 2019 is de 70e editie van het Wereldkampioenschap Formule 1. Het seizoen zal verdeeld zijn over 22 races, plus de Vietnamese en Nederlandse Grands Prix. Dit jaar is het ook de 70e verjaardag van de eerste Formule 1 Wereldkampioenschapsrace, die in mei 1950 op Silverstone plaatsvond.

Ferrari is de favoriet voor het seizoen, maar Mercedes heeft de eerste acht races van het seizoen gewonnen. Lewis Hamilton heeft een dominante positie en is hard op weg om het record van zeven wereldkampioenschappen van Michael Schumacher te evenaren.

De titel verwijst naar de eerste verjaardag van de Formule 1 Wereldkampioenschappen, gehouden in Silverstone in mei 1950 en gewonnen door de Italiaanse coureur Giuseppe Farina. Het seizoen van dit jaar bevat alle elementen die nodig zijn om een ​​record te breken en belooft een spannend seizoen te worden voor Formule 1-fans over de hele wereld.

Het kampioenschap wordt door het bestuursorgaan van de internationale autosport, de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), erkend als de hoogste competitieklasse voor racewagens met open wielen.

De erkenning door de FIA ​​van het Formule 1 Wereldkampioenschap als de eredivisie voor raceauto’s met open wielen getuigt van de vaardigheid en toewijding van alle betrokkenen bij de sport. Van coureurs tot ingenieurs en iedereen daar tussenin, de Formule 1 is een echte mondiale sport die het beste van twee werelden samenbrengt. Het kampioenschap biedt een uitstekend platform om veilige, duurzame en toegankelijke mobiliteit voor alle weggebruikers over de hele wereld te bevorderen.

Coureurs en teams strijden in eenentwintig majors

Het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2022 is een motorracekampioenschap voor Formule 1-auto’s, de 73e editie van het wereldkampioenschap Formule 1. Coureurs en teams zullen strijden om de titels van Wereldkampioen coureurs en Wereldkampioen constructeurs, met de team dat zijn Formule 1-debuut maakt tijdens de Grand Prix van Monaco. De officiële lijst van het huidige Formule 1-klassement – filter op coureur of team (fabrikant) om de World Grand Prix, team, coureur, 11 snelste teams, 22 auto’s en 22 coureurs te zien, maar slechts 1 winnaar.

Coureurs doen mee aan eenentwintig Grands Prix-races over de hele wereld, die elk ongeveer twee uur duren. Tijdens een F1 Grand Prix verdienen zowel coureurs als teams punten die worden toegevoegd aan hun kampioenschapstotaal. Het team en de coureur met de hoogste totalen aan het einde van het seizoen worden tot kampioen gekroond.

Ferrari is een van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de F1, met 16 constructeurstitels

Het begint op 17 maart in Melbourne, Australië en eindigt op 1 december in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Vandaag is de dag om vluchten naar Melbourne, Australië te boeken. Met Emirates Airlines kunt u tijdens uw vlucht genieten van gratis Wi-Fi, comfortabele stoelen en bekroond entertainment. Boek een vlucht van Melbourne naar Abu Dhabi met Etihad Airways en u kunt dit juweeltje van de Verenigde Arabische Emiraten verkennen. Toeristenvisa worden afgegeven bij aankomst in Abu Dhabi en Dubai, waardoor het gemakkelijk is om het sport-per-sport schema te bekijken voor grote competities voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2024. Vind vandaag nog uw vluchten en exclusieve deals met PIA.

Leave a Reply