hoe laat gaat de zon op

De zon komt op verschillende tijdstippen op, afhankelijk van de locatie. In Bloodmezzo (Bretagne) is de laatste zonsondergang momenteel te zien in het westen en de zonsopgangstijd is 07:51:48. Aan de andere kant, in Parijs, Frankrijk, is de zonsopgangstijd 07:31:29. De zonsondergang in Parijs is om 17:17:40 uur en het laatste licht is om 17:49:58 uur. Daarom is de lengte van de dag in Parijs 09 uur en 25 minuten korter dan die van Bloddalmezzo.

Table of Contents

Hoe laat gaat het licht aan?

Stel dat je het hebt over zonsopgang in Parijs, Frankrijk. Op decemberdagen komt de zon om 07:51 uur op. Het begint 3 uur voor zonsopgang licht te worden, dat is rond 04:51 uur.

Hoe laat komt de zon op in de winter?

Hoewel het buiten koud kan zijn, zijn de zonsopgangen in Parijs in de winter nog steeds magisch. Midden in de winter komt de zon pas even voor 9.00 uur op, maar op de kortste dag van het jaar komt de zon om 7.51 uur op. Dit betekent dat er nog genoeg tijd is om te genieten van het winterwonderland dat Parijs te bieden heeft voordat de zon om 17:17 uur ondergaat.

Waar komt de zon als eerste op?

Het antwoord is dat de echte plaats waar de zon het eerst opkomt eigenlijk Caroline Island is, een eiland voor de kust van Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft het dichtstbijzijnde uur en de zon komt het eerst op in Japan. Hoe werkt het (bijv. Tokio 6 uur, Auckland 9 uur) en wie bepaalt de exacte tijd?

Nieuw-Zeeland, Kiribati en Rusland zijn de landen waar de zon het eerst opkomt ter wereld, afhankelijk van de tijd van het jaar. Het eerste land dat zonlicht elke dag ziet veranderen omdat de axiale kanteling van de aarde ervoor zorgt dat verschillende delen van onze planeet naar de zon of van de zon af wijzen.

Tijdens deze dagen komt de zon op in Parijs om 07:51 uur. Vroege zonsondergang om 17:17 maakt de dag voorlopig erg kort. Terug naar overzicht: Zonsopgang, zonsondergang en maanfasen op meer dan 105 locaties in Frankrijk 2022, zonsopgang/zonsondergang, daglengte, astronomische schemering, nautische schemering, civiele schemering

Hoe lang duurt de zonsopgang?

De zon komt elke ochtend op en de zonsopgang duurt een paar minuten of 12 uur, afhankelijk van waar ter wereld je bent. Op de standaardmeridiaan op de evenaar komt de zon om 6.00 uur op. Het gaat onder om 18:00 uur, maar de zon komt op om 6:03 uur. In juli met een verschil van 3 minuten. De zon staat 9 uur en 22 minuten boven de horizon en daglicht. De astronomische ochtendzwaai begint wanneer de zon zes graden onder de horizon staat.

equinoxen

Op de equinox komt de zon direct in het oosten op en gaat direct in het westen onder. Dit komt omdat de as van de aarde is uitgelijnd met de zonnestralen. Op deze twee dagen staat de zon ook loodrecht boven de middag. Hoewel dag en nacht niet precies gelijk zijn op de dag van de equinox, zijn er dagen dat de uren zonlicht en de uren nacht zeer dicht bij de horizon liggen. Bovendien komt de zon tijdens de zomerzonnewende zo ver naar het noordoosten op als nooit tevoren. Dit geeft meer daglicht dan normaal.

Leave a Reply