dreigde pegida in brand te steken

Duitse anti-immigrantengroepen hebben de dodelijke aanval van woensdag in Parijs vastgelegd, waarbij leiders van de partij Alternative for Germany (AfD) en de anti-islam PEGIDA-beweging geweld gebruikten om op te roepen tot harder optreden tegen vluchtelingen en migranten.
Merkel waarschuwde de Duitsers om Pegida niet te spelen en zei dat sommige leiders “haat in hun hart” hadden. Vorige week kwamen aanhangers van Pegida in botsing met de politie in Dresden en maandag organiseerde een kleine groep demonstranten een demonstratie in de Tsjechische hoofdstad Praag.
De Tsjechische politie zegt dat een groep van ongeveer 20 niet-geïdentificeerde aanvallers een vluchtelingencentrum in brand heeft gestoken. PEGIDA’s protest tegen moslimvluchtelingen in Praag werd begroet met een tegendemonstratie van ongeveer 1.000 mensen.
Anti-immigrantenprotesten groeien week na week in Duitsland, trekken internationale aandacht en de vrees dat vreemdelingenhaat weer toeneemt in Duitsland.

Table of Contents

Britse supporters naar huis

Britse Pegida-aanhangers werden met vuur bedreigd als ze hun huizen niet zouden verlaten. Dit is de laatste in een golf van geweld tegen immigranten en hun aanhangers. Het incident vond plaats op de snelweg Saeb Salam, waar een groep Pegida-aanhangers werd aangevallen. Ze staken een container in brand en gooiden stenen naar de politie. Dit is slechts één voorbeeld van de vele gewelddadige incidenten gericht op Britse Pegida-aanhangers.

Wie is Pegida UK?

Pegida UK is een anti-islamgroep in het Verenigd Koninkrijk, opgericht door Tommy Robinson in 2016. Het is bekend dat de groep zich bezighoudt met haat en gewelddadige retoriek tegen moslims en heeft zelfs gedreigd een politiebureau in Shigruati in brand te steken. Dit soort haat en geweld is onaanvaardbaar en moet worden gestopt.

Wat is hun ideologie?

De extreemrechtse ideologie van PEGIDA en AfD is grotendeels gebaseerd op ideeën van christelijk fundamentalisme en culturele superioriteit. In april bracht Fox News-correspondent Tucker Carlson een verhaal naar voren dat extreemrechts lang boos heeft gemaakt tegenover conservatieven toen hij zei dat immigratie Amerika “vuil” maakte. De AfD heeft ook voortdurend gedreigd Pegida te verbranden, wat alleen maar dient om hun extremistische agenda te bevorderen.

Waarom steunen ze Pegida UK?

Veel mensen steunen Pegida UK omdat ze geloven dat de groep vecht tegen de opkomst van de islam. Ze zijn ook van mening dat de groep er goed aan zou doen om de oppositie tegen islamitisch extremisme aan te wakkeren. Bovendien steunen mensen Pegida UK omdat ze denken dat het een fatsoenlijk en middenklasse alternatief is voor EDL.

Leave a Reply