dit tibetaanse werelderfgoed was de woonplaats van de dalai lama van 1649 tot 1959

Het Potala-paleis is een Tibetaans werelderfgoed dat van 1649 tot 1959 de residentie was van de Dalai Lama. Het Potala-paleis, gelegen in Lhasa, Tibet, is een paleis en museum dat nu open is voor het publiek. Potala Palace is een prachtige en unieke site die een bezoek waard is.

Table of Contents

Potala-paleis

Het Potala-paleis, gelegen in Lhasa, Tibet, was de residentie van de Dalai Lama van 1649 tot 1959. Het paleis is een meesterwerk van Tibetaanse architectuur en kunst en staat nu op de werelderfgoedlijst. De schoonheid en originaliteit van het Potala-paleis maakt het een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Tibet.

Jokhang-tempel

Het Potala-paleis staat op de Werelderfgoedlijst en was van 1649 tot 1959 de residentie van de Dalai Lama. De Jokhang-tempel is een heilige boeddhistische tempel in de buurt en maakt ook deel uit van het historische ensemble. Het Potala-paleis is een belangrijk symbool van het Tibetaans boeddhisme en zijn centrale rol in de traditionele cultuur. De bouw van het tweede Potala-paleis volgde op de opkomst van de Dalai Lama in Tibet. De Vijfde Dalai Lama consolideerde de heerschappij van de lama’s door dit paleis te bouwen. De Jokhang-tempel is de heiligste boeddhistische tempel in Tibet en bevindt zich in het centrum van de oude stad Lhasa. Norbulingka (“Bejeweled”) was het zomerpaleis van de Dalai Lama en is een prachtig voorbeeld van Tibetaanse kunst.

Norbulingka

Het Potala-paleis is een dzong-fort in Lhasa, Tibet. Het was het winterpaleis van de Dalai Lama van 1649 tot 1959, is sindsdien een museum en staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst. Norbulingka, het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama, gebouwd in de 18e eeuw, is een meesterwerk van Tibetaanse kunst. De schoonheid en authenticiteit van deze site maken het tot een belangrijke toeristische bestemming.

Drepung-klooster

Het Potala-paleis is het Dzong-fort in Lhasa, Tibet, dat van 1649 tot 1959 het winterpaleis was van de Dalai Lama. Het klooster staat op de werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de belangrijkste toeristische attracties in Tibet. Het Potala-paleis symboliseert het Tibetaans boeddhisme en zijn centrale rol in het bestuur van de Tibetaanse regering. De Vijfde Dalai Lama bouwde het Potala-paleis als het centrum van de Tibetaanse regering in 1645 en het werd de residentie van de Dalai Lama van 1649 tot 1959.

Leave a Reply