deze politicus van de socialistische partij psoe is sinds 1 juni 2018 premier van spanje

Pedro Sánchez Pérez Castellón is sinds 1 juni 2018 premier van Spanje en is sindsdien Spaans politicus. Hij is ook secretaris-generaal van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE) en leider van de PSOE sinds juli 2017. Naast zijn politieke carrière heeft Pedro Sánchez Pérez Castellón gewerkt als econoom en leraar.

Sinds zijn aantreden heeft Pedro Sánchez Pérez Castellón met veel uitdagingen te maken gehad, waaronder de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, de opkomst van de extreemrechtse Vox-partij en de Brexit. Ondanks deze uitdagingen bleef hij zich inzetten voor zijn visie van een eerlijker Spanje. Onder zijn leiding voerde de PSOE een aantal progressieve beleidsmaatregelen, waaronder het verhogen van het minimumloon, het ongedaan maken van controversiële eerdere arbeidshervormingen van de overheid en het toestaan ​​van het homohuwelijk.

Table of Contents

Maria Dolores de Cospedal

María Dolores de Cospedal is een Spaanse politica die sinds 1 juni 2018 premier van Spanje is. Ze is lid van de Socialistische Partij (PSOE). De Cospedal werd geboren in León en studeerde rechten aan de Universiteit van Salamanca. Ze werkte als medewerker bij het ministerie van Defensie voordat ze de politiek inging. In 2004 werd ze gekozen in de Kamer van Afgevaardigden als lid van de Socialistische Arbeiderspartij. Ze bekleedde de functie van minister van Defensie van 2011 tot 2018, toen koning Felipe VI haar premier benoemde na het aftreden van Mariano Rajoy.

Lijst van premiers van Spanje

De premier van Spanje is het hoofd van de regering van Spanje. Het ambt van premier verscheen voor het eerst in 1892 met de benoeming van Francisco Franco. Sindsdien zijn er 30 premiers geweest, de laatste was Pedro Sanchez. De premier is verantwoordelijk voor het leiden van de regering en het toezicht op de uitvoering van haar beleid. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van Spanje op internationale fora en het onderhandelen met andere landen.

Premier van Spanje

Pedro Sánchez Pérez-Castejón is een Spaanse politicus die sinds juni 2018 premier van Spanje is. Hij is sinds juni 2017 ook secretaris-generaal van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE). Daarvoor was hij minister van Openbare Werken van 2009 tot 2011 in de regering van José Luis Rodríguez Zapatero. Pedro Sanchez werd geboren op 29 februari 1972 in Madrid en is sinds juni 2018 regeringsleider van Spanje.

De huidige premier van Spanje

Sinds zijn aantreden in juni 2018 is Pedro Sánchez Pérez Castellón van de Socialistische Partij premier van Spanje. Sinds 2017 is hij ook secretaris-generaal van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE). Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij van 2009 tot 2011 parlementslid voor Madrid. In de nasleep van de financiële crisis werd Sánchez een bekende figuur in de Spaanse politiek vanwege zijn verzet tegen de bezuinigingsmaatregelen van de toenmalige premier Mariano Rajoy. Op 1 juni 2018 slaagde Sánchez erin Rajoy met een motie van wantrouwen af ​​te zetten en premier van Spanje te worden. Sinds zijn aantreden is Sánchez zich blijven verzetten tegen bezuinigingsmaatregelen en heeft hij in plaats daarvan beleid geïmplementeerd dat gericht is op het bevorderen van economische groei. Onder zijn leiding zag Spanje een toename van de werkgelegenheid en een afname van de armoedecijfers. Dankzij zijn inspanningen is Spanje nu op weg om een ​​van de snelst groeiende landen te worden

Leave a Reply