deze amerikaanse veenbes komt voor op terschelling

Dit eiland is om twee redenen populair: de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz werd rond 1555 op Terschelling geboren en is een van de slechts twee eilanden in Nederland met veenbessenvelden. Het vat is gevonden door een “jutter”, de Nederlandse naam voor degene die gewassen hout en andere vondsten op het strand verzamelt. Volgens de verhalen vonden deze zure, rode cranberries die uit Amerika en Canada kwamen hun weg naar de kust van het eiland. Tegenwoordig worden veenbessen gebruikt als medicijn en als ingrediënt voor verschillende recepten. De veenbessenvelden op Terschelling horen bij Hoe en wie zijn die veenbessen op Terschelling tot op de dag van vandaag staan ​​er vaak zeecontainers aan de oevers van wat eigenlijk een lange duin is, in alles zijn vrachtschepen opgeblazen wat hier begon hebben ze nu dit’ bessenschuur’.

Table of Contents

Wat is cranberry?

Veenbessen zijn kleine, ronde rode vruchten die in koelere klimaten op lage wijnstokken groeien. Veenbessen zijn een belangrijke bron van vitamine C en andere antioxidanten en worden al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk middel tegen verschillende kwalen. Tegenwoordig worden veenbessen in veel delen van de wereld commercieel geteeld, waaronder ook in Nederland.

Op Terschelling is een grote bosbessenkwekerij. De veenbessen die op deze boerderij worden geteeld, zijn biologisch en ingevroren, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in recepten of als natuurlijk medicijn. De boerderij is ook een van de weinige plekken in Nederland waar je je eigen wilde bessen kunt plukken.

Als u op zoek bent naar een lekker en gezond fruit om aan uw dieet toe te voegen, hoeft u niet verder te zoeken dan veenbessen. Met hun vele gezondheidsvoordelen en unieke smaak zijn veenbessen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een voedzame snack of ingrediënt.

Wat is de voedingswaarde van veenbessen?

Cranberry is een kleine rode vrucht die rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten. Veenbessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, essentieel voor een gezond immuunsysteem. Ze zijn ook een goede bron van vezels en worden in verband gebracht met de preventie van urineweginfecties. Veenbessen bevatten 51 calorieën per portie van 110 g, waardoor ze een ideaal caloriearm voedsel zijn voor mensen die op hun gewicht letten.

Wat zijn de voordelen van het eten van veenbessen?

Veenbessen zijn een krachtige antioxidant en kunnen helpen om je tanden, hart en darmen gezond te houden. Ze zijn in verband gebracht met het voorkomen van urineweginfecties bij vrouwen, het verminderen van ontstekingen en meer. Een van de meest populaire voordelen van veenbessen is het gebruik ervan bij het bevorderen van de gezondheid van de urinewegen.

Hoe groeien veenbessen?

Cranberry is een laaghangende plant met kleine groene bladeren die in de winter diep warm rood verkleuren. Deze moerassen zijn te vinden van Massachusetts tot New Jersey, Wisconsin en het eiland Terschelling. Veenbessen groeien in de duinen van Terschelling, vooral in de natte duinvalleien. Op het eiland bloeit cranberryheide van eind mei tot eind juni. Denk je aan “cranberry”, dan denk je aan Terschelling! Dit eiland is om twee redenen populair: de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz werd rond 1555 op Terschelling geboren en is een van de slechts twee plekken in Nederland waar veenbessen groeien. Veenbessen groeien in zanderige moerassen die vóór de oogst onder water staan. Rijpe bessen worden gescheiden en drijven naar het water, terwijl onrijpe bessen naar de bodem zinken.

Leave a Reply