Ben ik te klein voor mijn leeftijd?

Hallo mensen,

De laatste tijd zie ik steeds meer mensen hier last van hebben en ik ook. Ik ben een meisje van pas 16 jaar oud. ik ben 1.53. En dus ben ik erg jong. Jonger dan al mijn klasgenoten enzovoort. Waar ik ook ga, ik ben de jongste. Dit is niet echt leuk, want ik voel me echt een rat als ik door school loop en zelfs Bridgers is langer dan ik en iedereen is langer dan ik en wordt soms geschat op 13-14 of zo, wat niet echt leuk is, wat meer redenen zijn enz. . Mijn vader is 1.77 en mijn moeder is ongeveer 1.55. Mijn vraag is ben ik kleiner dan mijn leeftijd? En alle andere dingen die ik me afvraag, hoe lang kan ik worden en hoe lang zal ik groeien? Want de meeste mensen hebben al een groeispurt doorgemaakt, maar ik niet? Iedereen zou toch een groeispurt moeten hebben? Is dit raar, krijg ik nog steeds een groeispurt op 16-17 en kan ik nog steeds groeien??? Help me alsjeblieft, want ik word hier echt gek van!! Trouwens, ik ben een Bulgaars meisje en ik begon mijn menstruatie eigenlijk toen ik 12 jaar oud was.

Toegevoegd na 7 minuten:

ah en ik voel me echt een dwerg soms denk ik dat ik een ontwikkelingsstoornis heb?? Ben ik een lilliputter? ; (((

8 minuten later toegevoegd:

En ik heb gehoord dat mannen meer van kleine vrouwen houden dan van lange vrouwen. Maar aangezien ik klein ben, ga ik ervan uit dat het ongeveer 1.60-1.65 betekent. Maar een jongen valt niet voor een meisje van 1.53, toch? Ik zie eruit als 13-14 of vergelijkbaar; ((((Ongeveer de helft van de mensen is kleiner dan gemiddeld, en de andere helft is langer.

Dit is een normaal verschil en u kunt er niets aan doen.

Het maakt niet echt uit om een ​​partner te vinden. Als jongen (17 jaar) hou ik echt van kleine meisjes. De lengte is voor mij niet belangrijk. Zelf ben ik met 175 niet lang. Als je moeder 1.55 was zou je niet veel groter worden. Je moeder van 1.55m heeft toch ook een partner gevonden? Raadpleeg uw arts als u denkt dat het een medische oorzaak heeft, en het zal iets meer groeien als uw menstruatie rond de 12 jaar oud is. Dit heeft ook te maken met groei en groeiachterstand.

Ik heb ook een dochtertje, maar ze gaf de problemen niet op. Piekeren maakt je lelijk en als je trots bent op jezelf krijg je een beloning. Mijn dochter wordt in zekere zin zeer gewaardeerd. Ook dit is een vorm van groei. Laat zien wie je bent!! Bedankt allemaal, hier ga ik zeker iets voor! Volgens verschillende methodes op internet zou ik ongeveer 1,85 meter lang zijn. Maar dat is niet echt realistisch, aangezien ik nu 16 ben en maar een paar centimeter kan groeien. De schooldokter vertelde me vorig jaar ook dat ik ongeveer 1.57. Ik denk dat het jammer is, want ik had graag minstens 1.60 geweest (voordeel met hakken) maar ja, ik ben wie ik ben en het is geen universeel drama. Nogmaals bedankt allemaal! =) Er staat dat volgens naar verschillende wegen van internet Ik ontdekte dat je 1.63 zou zijn.

Al deze methoden zijn gebaseerd op gemiddelden.

Ik ken een groot gezin met 11 kinderen. Hun lengtes variëren van 1.60m tot 1.98m.

Je kunt niet zeggen hoe lang een kind zal zijn van twee ouders. Erna heeft gelijk. Die methoden vermeldden ook dat er een afwijking van 9 cm kan zijn. Aangezien ik al een tijdje menstrueer en ik 16 ben, denk ik dat ik maar 2-3-4 cm zal toenemen. De dokter zei ook dat ik rond de 1.57 zou zijn en niet terug. Stiekem vind ik het nog steeds jammer, maar je kunt er niets aan doen, Ariana Grande is ook 1.53 😉 Oh en trouwens.. er is echt iets wat je kunt doen toch? Ik heb gehoord van groeihormonen of een proces waarbij je een ijzeren plaat tussen de groeischijven plaatst en groter wordt of zoiets. Is dit correct? Ik denk niet dat je zomaar groeihormonen krijgt, mijn vriendin en ik zijn altijd even lang geweest (1.60) tot ze op haar 18e ineens weer een groeispurt kreeg. En dit terwijl haar mama jonger is. Het is nu ineens 1.70 (verraderlijk, haha). Ik ben laat, misschien daarom. Ja ik begrijp wat je bedoelt ik ben 16 en ik ben 1.57 ook niet leuk het wordt gewaardeerd dat je jonger bent en precies dezelfde problemen hebt als hallo

1.53 is eigenlijk niet heel groot, maar met 1.50 ben je maar een lilliputter.

Ik veronderstel dat je de genen van je moeder hebt overgenomen en dat je het niet lang zult volhouden (sorry). Dames stoppen met groeien tussen de 16 en 21 jaar (dus ik ga hier niet meer op hopen). Jongens vallen vaak op kleinere meisjes, dus ik denk dat je een goede kans maakt met jongens die wat kleiner zijn dan de 1.60. Je bent nu 16 jaar en ik denk dat een ‘echte’ man of gewoon een aardige vent zich zal presenteren als je jezelf ontwikkelt en de dingen doet die je leuk vindt. Misschien een nogal negatief bericht, maar ik hoop dat je je lieve lengte accepteert.

Hartelijke groeten,

19-jarige reuzenjongen 😛 Hoi, bedankt voor je antwoord. Het is geen negatief, het is de waarheid, die ik moet accepteren zoals je zei. Trouwens, het is een grappig feit, ik ben klein maar ik hou meer van lange jongens dan van kleine (tussen 1.75-1.85) het lijkt me later moeilijk met knuffelen en zo hehehe maar ja ik zal zien hoe het gaat ik neem mijn papa als voorbeeld. Nogmaals bedankt Giant Boy: ‘) Lilliputters zijn meestal kleiner. Lilliputter is een persoon met in verhouding zeer korte ledematen. Je kunt 5ft 10in zijn en goed. Akkoord, het is misschien klein, maar wees gerust, het heeft ook zijn voordelen. Zelf ben ik maar 1.52m en hoewel ik liever zo’n 10cm langer was geweest om te volleyballen of niet altijd mijn broek hoefde in te korten? Ik hoefde me nooit zorgen te maken over de aandacht van het andere geslacht. Informatie alsof je een lilliputter bent als je geen 1.50m bent of stopt met groeien als je 16 bent, is complete onzin.

Mensen met afwijkingen zoals dwerggroei of achondroplasie halen zelden 1,50 meter, maar dit had heel vroeg kunnen worden opgemerkt door een arts of op school.

De groei vertraagt ​​bij vrouwen, vooral wanneer de eerste menstruatie begint.

Maar om welke reden dan ook, je hormonen en genen bepalen de lengte, dus je kunt er niet veel aan doen. Het zijn ook die hormonen die 16-jarigen zoveel parten spelen. Twijfels, onzekerheden en je stemmingen worden er allemaal door gedreven. Ik realiseer me dat dit een oude vraag is en ik hoop dat het nu goed met je gaat. Maar voor alle anderen die op zoek zijn naar antwoorden, vergelijk niet zoveel en concentreer je op de positiviteit en het talent dat je hebt. Laat je zelfbeeld niet afhangen van anderen. Begrijp dat lengte niets te maken heeft met hoe je jezelf aan anderen presenteert. Iedereen is uniek en heeft veel te bieden als je eenmaal vertrouwen en goodwill hebt. Dit is een proces dat voor sommigen wat tijd kost en voor anderen sneller wordt bereikt. Tegenslagen en slechte dagen horen daarbij. Maar je kunt er zeker van zijn dat iedereen het heeft.

Leave a Reply