band die hits scoorde met afrika en hold the line

Toto is een Amerikaanse rockband die enorm veel succes boekte met de nummers “Africa” ​​​​en “Hold the Line”. Het nummer “Africa” ​​​​is geschreven door de toetsenist van de band David Paish en uitgebracht op hun gelijknamige debuutstudio-album uit 1978. Het nummer “Africa” ​​​​werd een enorme hit voor de band en hielp hen hun rocksucces te behalen. met vreemdeling. Het succes van de band ging verder met hun volgende single, “Hold the Line”, eveneens geschreven door Paich.

Bron: i.ytimg.com

tutu

Toto is een Amerikaanse rockband die hits behaalde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. Het succes van de band leidde tot zes Grammy Awards en talloze concerten. Toto’s muziek wordt beschreven als een mix van pop, rock en R & B. Het album Toto IV uit 1982 van de band bereikte nummer één in de Billboard 200-hitlijst.

Bron: i.ytimg.com

Band geschiedenis

Toto is een Amerikaanse rockband die hits behaalde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. De band werd opgericht in 1977 in Los Angeles. De huidige line-up van de band bestaat uit Steve Lukather (gitaar en zang), David Paich (keyboards en zang), Steve Porcaro (keyboards), Joseph Williams (zang), Simon Phillips (drums) en Leland Sklar (bas). De band heeft 17 studioalbums uitgebracht, waaronder hun debuutalbum, Toto (1978), met daarop de hits “Hold the Line” en “Africa”.

Bron: i.ytimg.com

leden

Toto is een Amerikaanse rockband die hits behaalde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. De huidige line-up van de band bestaat uit Steve Lukather (gitaar en zang), Jeff Porcaro (drums) en David Paish (keyboards). De band kwam in 1977 weer bij elkaar nadat de verschillende leden op sessie-opnames van andere artiesten hadden gespeeld. Met “Hold the Line” behaalden ze meteen wereldwijd succes op hun eerste LP. Toto’s leden, vooral “Africa” ​​​​drummer en co-schrijver Jeff Porcaro, speelden op een reeks nummer 1-singles. Toto is misschien het best bekend als de nummer 1-hit in Afrika, maar er was zoveel meer aan de hand dan slechts één grote hit. De band scoorde 10 top 40-hits in de Billboard Hot 100-hitlijst.

Bron: i.ytimg.com

Stijl en muzikale invloed

Toto is een boyband die enorm veel succes boekte met de nummers “Africa” ​​​​en “Hold the Line”. De muziekstijl van de band is een mix van pop, rock, soul, funk, progressieve rock, hardrock, R&B, blues en jazz. Toto was invloedrijk in de latere ontwikkeling van jazz, ritme en blues en rockmuziek.

Leave a Reply